18 mart. 2021 | 13:33

Dacia „secretă” a ajuns în România: e așteptată de cinci ani, iar acum a intrat în teste

ACTUALITATE
Dacia

Între 2020 și 2025, Dacia are câțiva ani plini. Vorbim atât de electrificare, cât și de introducerea unor modele noi. Despre Bigster am aflat deja. Ce urmează acum e Grand Duster. Și au apărut deja poze.

Despre Dacia Grand Duster se discută de mai bine de cinci ani. Au apărut concepte, au apărut imagini neoficiale, dar și câteva informații de-a lungul timpului. Când Renault a introdus modelul Bigster, mulți au crezut că acesta e Grand Duster. Deocamdată, nu-i.

E foarte posibil ca mașina să nu aibă acest nume – Grand Duster -, dar să fie un Duster mai mare, eventual un înlocuitor pentru MCV (model care nu a mai fost actualizat). Dacă compari cele două imagini, se apropie mai mult de MCV decât de un Duster.

dacia mcv techroad

Dacia Logan MCV în versiunea Techroad

dacia teste masina noua grand duster 1

FOTO RallyPhoto Hunters

Seria de poze a fost realizată în județul Mureș și poți vedea atât modelul nou (complet camuflat), cât și o versiune nouă de Duster cu doar câteva elemente mascate.

Pentru Duster, după cum notează Auto Motor și Sport, pot fi anticipate câteva modificări estetice, nu de amploare, la nivelul spoilerelor față și spate, iar în interior e așteptat noul sistem multimedia.  În curând, Dacia Duster aniversează patru ani de la introducerea celei de-a doua versiuni.

dacia teste masina noua grand duster 3

FOTO RallyPhoto Hunters

dacia teste masina noua grand duster 2

FOTO RallyPhoto Hunters

Dacia Grand Duster – mașina cu mai multe locuri decât poate ai avea nevoie

Deși tendința în piață e fie către mașini mici, chiar de dimensiunea Dacia Spring, sau către SUV-uri cu preț bun, e posibil să vedem și această mașină cu șapte locuri. În afară de capacitatea mai mare, nu ar oferi însă ceva suplimentar. Modelul ar urma să se adreseze clienților de până acum ai modelului Lodgy, singurul cu 7 locuri din gama actuală Dacia, dar și foștilor clienți ai lui Logan MCV.

Noul model cu șapte locuri are un design similar unui crossover monovolum în stilul lui Renault Espace, iar ampatamentul este mai mare decât la Duster. Și designul este diferit, pentru că sub camuflaj se observă stopurile pe înălțime, de-a lungul montantului, la fel cum se observă și linia tăiată mai drept a spatelui.

În orice caz, cel mai probabil va fi construit pe platforma CMF-B așa că îl poți aștepta atât cu motorizare pe GPL, dar posibil și într-o versiune hibridă.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele