Mașina surpriză pregătită de Dacia nu-i pentru români: cum arată, de fapt, și ce are special

Mașina surpriză pregătită de Dacia nu-i pentru români: cum arată, de fapt, și ce are special

Odată cu noile modele anunțate în toamna lui 2020, Dacia a eliminat versiunea MCV pentru Logan. Dar nu e finalul acestui tip de mașină. Da, revenim la discuția despre Grand Duster.

Deși de la informație la informație e tot mai puțin probabil ca numele să rămână acesta, despre Dacia Grand Duster se discută de mai bine de cinci ani. Au apărut concepte, au apărut imagini neoficiale, dar și câteva informații de-a lungul timpului.

Când Renault a introdus modelul Bigster, mulți au crezut că acesta e Grand Duster. Deocamdată, nu-i. Și există o explicație destul de importantă despre importanța unui astfel de model.

Car Industry Analysis a publicat pe Instagram o analiză interesantă: ce mașini mari, de tip wagon, cumpără europenii? În total, în 2020, au fost înmatriculate circa 1,25 milioane unități. Europa e cea mai mare regiune pentru astfel de mașini. Unde e Dacia? Pe locul 15 cu Logan MCV (53% din înmatriculările Logan au fost pentru această versiune).

Pe primul loc e Kia Optima (92% din înmatriculări au fost pentru versiunea wagon). Pe locul doi este Volvo V60 (88% din înmatriculări pentru wagon) și pe trei e Volkswagen Passat (85% din înmatriculări pentru wagon).

De ce ar trebui să existe o Dacia cu șapte locuri?

Că se va numi sau nu Grand Duster, noua mașină e un hibrid: Logan MCV și Lodgy. Lodgy a fost deja trecută la Renault, iar Logan MCV n-a mai fost înnoită. Așa că o versiune specială, cu șapte locuri, ar avea un loc pe piață. În special pe piața vest-europeană, deoarece în România astfel de mașini nu mai sunt foarte populare.

Ce se presupune, deocamdată, despre Dacia cu șapte locuri e că aduce a Volvo V60 și va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri. Ar fi și într-o versiune Stepway, mai înaltă. Iar motorizarea ar cuprinde și motorul 1.3 TCe cu patru cilindri și cu puteri de 100 și 140 cai putere. De asemenea, e vehiculată o versiune hibridă 1.6 E-Tech de 140 de cai putere.

dacia grand duster wagon 1

dacia crossover teste imagini 1

Versiunea surprinsă la teste în România

După cum vezi din inagimile de mai sus, noua mașină Dacia e cam ca un MCV, dar ceva mai mare, mai înaltă. Deocamdată, te poți baza pe aceste imagini ca să-ți faci o idee. Și dacă vrei să speri la ceva mai bun, există câteva imagini publicate de AutoBild în 2018. Acolo vorbim de un hibrid între Duster și Lodgy. E puțin probabil să vedem așa ceva la lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: