Surpriza momentului la Dacia: s-a aflat fix la începutul anului. Toată lumea e acum atentă la acest model

Surpriza momentului la Dacia: s-a aflat fix la începutul anului. Toată lumea e acum atentă la acest model

2021 a început în forță pentru Dacia. În plină pandemie, și în criză a vânzărilor, marca românească a reușit o performanță deloc de neglijat.

Cele mai noi cifre pentru vânzările de final de an arăta că Dacia a ieșit din top 10. Statistica se raportează la ultimele 11 luni din 2020, adică n-a cuprins, sau a prins prea puțin, cele trei modele lansate de producător în toamnă. Astfel, conform datelor de vânzare, Dacia Sandero, care în noiembrie a revenit pe unul din primele locuri, se situează la o distanță foarte mică de locul 10, fiind depășită de un automobil celebru.

Vestea bună de acum e tot despre Sandero. Acest model Dacia a reușit să fie cel mai vândut autoturism în Spania. Astfel, a depășit Seat Leon pe ultima sută de metri, datorită rezultatelor mai bune din decembrie. Pentru această ultimă lună vorbim de 3.469 de unități. În aceeași perioadă, Leon, liderul pieței până în noiembrie, a înmatriculat numai 2.483 de unități, clasându-se abia pe locul 3 în ultima lună a anului.

Per total, în 2020, Dacia a reușit să vândă (și să fie înmatriculate) 24.035 de autoturisme înmatriculate. Spre comparație, Leon a ajuns la 23.582. Pe locul al treilea s-a clasat Nissan Qashqai, cu 19.818 unități. Per total, Dacia a reușit să vândă 39.395 de unități în ianuarie – decembrie. Chiar dacă Sandero a ajuns pe primul loc, Dacia abia a prins top 10.

Țările în care Dacia face performanță

Dacia a reușit să intre în topul celor mai vândute automobile din Europa în șapte țări. Deloc surprinzător, România e acolo, acum și Spania. Totodată, în țara noastră și în Ungaria două modele diferite ale companiei s-au aflat în top 10 al vânzărilor.

Ce e de urmărit anul acesta e cum se descurcă Duster în fața Ford Puma, alt automobil construit în România. Și asta mai ales că diferența de preț nu e atât de mare, pe măsură ce adaugi dotări pe Duster. Altfel, la nivel european, cele mai vândute 10 SUV-uri au fost: VW Tiguan, Renault Captur, VW T-Roc, Peugeot 2008, Dacia Duster, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Hyundai Kona, Ford Puma și VW T-Cross.

Citește și:
Etichete: