Singurul domeniu în care România are cele mai mici prețuri: ce spune plăcuta activitate despre noi

Singurul domeniu în care România are cele mai mici prețuri: ce spune plăcuta activitate despre noi

Românii nu mai sunt de mult timp lideri în prea multe domenii, iar acea realitate nu pare să dispară prea curând, indiferent dacă vorbim de fotbal sau autostrăzi. Se pare totuși că ne putem mândri și noi cu ceva, alături de alte câteva țări din estul Europei.

În urmă cu ceva timp, apăruse un studiu conform căruia românii au devenit campioni europeni la băut bere. Acum, avem și explicația din spatele acelei realități. În România, băuturile alcoolice sunt ieftine. Sunt atât de accesibile, încât ne apropiem foarte, foarte tare de recordul european, deținut momentan de Ungaria. Noi suntem pe poziția a doua în clasament.

România, Ungaria și Bulgaria, campioni la băutură ieftină

Data viitoare când te întrebi de ce nu preferă românii băuturi extravagante sau scumpe, răspunsul este unul cât se poate de simplu și are legătură cu faptul că nu sunt nevoiți să se uite la acele sticle prețioase. În România există atât de multe băuturi alcoolice ieftine, încât conaționalii noștri au multe motive de celebrare.

Dacă media europeană a prețului la băuturi alcoolice o percepem arbitrar ca fiind 100, cele mai mari prețuri raportate la acea medie au fost înregistrate în Finlanda. Este vorba de 193. Irlanda este pe poziția a doua în top cu 180, urmată de Suedia cu 166, conform datelor agregate de Eurostat.

La polul opus, dintr-un set de motive nu foarte clar, se află Europa de Est, cu variații mici de preț între țări. Cea mai ieftină băutură este în Ungaria – 73, România – 74 și Bulgaria – 75. Cu alte cuvinte, jucăm cu toții cam în același film. Pentru context, în 2020, românii aveau și mai multe motive de bucurie, pentru că țara noastră se poziționa pe primul loc în top. În 2021, însă, ungurii ne-au luat fața.

Dacă erai în căutarea unui motiv să bei azi o pălincă sau o bere românească, acesta s-ar putea să fie cel mai bun motiv.

preturi bautura

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: