Se dau bani de la stat pentru acești români: Guvernul a dat undă verde legii

Se dau bani de la stat pentru acești români: Guvernul a dat undă verde legii

Românii antreprenori, care vor să obțină finanțare prin programele IMM Invest și AGRO IMM Invest, primesc o veste bună, chiar înainte de finele anului.

Conform unei decizii recent luate de Guvernul României, finanțările pentru cele două programe au fost prelungite. De-a lungul timpului, ele s-au bucurat de un succes răsunător, în rândul antreprenorilor mici și mijlocii din țara noastră.

Se dau în continuare bani de la stat

Anunțul a fost făcut marți, chiar de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la sfârțitul ședinței desfășurate la Palatul Victoria. Potrivit oficialului, această decizie vine să dea un semnal clar despre intențiile pe care le are noua coaliție în privința sprijinirii mediului privat și, în general, a economiei noastre naționale.

„Astăzi (marți, 28 decembrie 2021), Guvernul a aprobat prelungirea programului IMM Invest și a subprogramului AGRO IMM Invest, care beneficiază de un plafon pentru anul 2022 de 10 miliarde de lei. Pe de o parte, s-a plecat de la rezultate, programele au funcționat foarte bine și e un semnal că Guvernul intenționează în continuare să finanțeze economia prin orice fel de instrumente, mai ales cele financiare”, a declarat ministrul Finanțelor, marți, la Palatul Victoria.

Mai mult decât atât, se pare că și plafoanele pentru AGRO IMM Invest au fost majorate, pentru viitoarele runde de finanțare.

„Ca noutate referitor la plafoanele pentru AGRO IMM Invest, beneficiem de cadrul temporar pus la dispoziție de Comisia Europeană, iar plafoanele au fost ridicate. Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii, plafonul se ridică la 345.000 de euro.

Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea îndomeniul producției primare de produse agricole, plafonul a fost ridicat la 290.000 de euro. Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar, plafonul a fost ridicat la 2.300.000 de euro.

Ca administratori ai fondului a fost introdus și Fondul de Garantare a Creditului Rural, pe lângă Fondul Național de Garantare a Creditelor Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Se pot încheia contracte și acorduri noi de finanțare până la 30 iunie 2022”, a adăugat Adrian Câciu.

Citește și: