Vești bune pentru românii cu pensii sub 1.500 lei! Ce ajutor primesc de la 1 ianuarie 2022

Vești bune pentru românii cu pensii sub 1.500 lei! Ce ajutor primesc de la 1 ianuarie 2022
„Vom creşte plafonul veniturilor” - Nicolae Ciucă

Vin vești bune din partea Guvernului Ciucă, mai ales pentru o clasă socială din România. Premierul a anunțat o modificare a planului de venituri a pensionarilor cu pensii calculate sub 1.500 de lei. Modificarea va intra în vigoare începând cu prima lună a anului viitor.

Pensionarii cu pensii mai mici de 1.500 de lei benficiază de subvenții la medicamente

Înainte de ultima ședință de guvern, Nicolae Ciucă anunța că nu mai puțin de un milion de pensionari erau în situația de a nu putea beneficia de subvenții la medicamente. Motivul, spune premierul, este majorarea punctului de pensii cu un procent de 10%.

Așa se face că s-a luat măsura modificării plafonului de venituri, iar pensionarii care beneficiază de pensii sub 1.500 de lei vor avea subvenții de până la 90% la medicamentele compensate.

„Aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie începând cu data de 1 ianuarie.

Vom creşte plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusiv, vor beneficia de această măsură de sprijin”, declară Nicolae Ciucă.

Cu alte cuvinte, începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu pensii în valoare de 1.499 de lei vor beneficia de subvenția acordată prin măsura luat de guvern.

Subvenția va fi de 90% pentru toată lista de medicamente compensate. Până la modificara punctului de pensii cu 10%, de subvenții beneficiau cei cu pensii în valoare de 1.299 de lei.

Pensii întârziate în 2022

Recent, oficialii din Poșta Română anunțau că din ianuarie 2022 vor începe distribuirea pensiilor celor peste 5 milioane de pensionari, dar din cauza întârzierilor din partea Casei Naționale de Pensii, distribuirea ace3tora se va face începând cu data de 6 ianuarie.

CNPP a anunțat că va vărsa sumele aferente pensiilor de-abia pe data de 4 ianuarie, din acest motiv și întârzierile Poștei Române.

„Salariații Poşta Română vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianurie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului.

Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, intotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Începând cu data de 6 ianuarie și până pe 17 ianuarie Poșta Română va începe distribuirea fluturașilor de pensii către toți contribuabili din această categorie socială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI