A apărut primul joc pentru românii care vor să își dezvolte abilitățile de antreprenori

A apărut primul joc pentru românii care vor să își dezvolte abilitățile de antreprenori

Vești bune pentru antreprenorii români sau pentru aceia care visează să intre în lumea afacerilor. A apărut primul joc strategic și educativ pentru actualii și viitorii antreprenori de la noi din țară.

Business mentorul Cristian Onețiu a anunțat, zilele acestea, lansarea unei noi oportunități de relaxare și dezvoltare pentru antreprenorii români. Este vorba despre jocul „StartUP Race”, pe care Onețiu îl descrie ca fiind smart, amuzant și provocator.

Lansarea jocului este deosebit de importantă pentru piața de profil de la noi din țară. De ce? Pentru că Onețiu este primul antreprenor român care lansează un joc dedicat actualilor și viitorilor antreprenori.

„În trei cuvinte, StartUP Race este amuzant, interactiv și educativ! Ne-am gândit, atunci când am creat StartUP Race, să fie în primul rând o provocare pentru cei care vor să devină antreprenori, dar și pentru cei care au deja propriul business.

Este un exercițiu fidel de redare a pașilor și realității din lumea afacerilor și dezvoltă nu doar gândirea strategică, ci și abilitățile decizionale și operaționale pentru obținerea profitului. În plus, îi provoacă pe participanți să <joace SMART antreprenoriatul> astfel încât să câștige și altceva, la fel de important ca profitul: libertate personală. Și, nu în ultimul rând, StartUP Race te ajută să îți identifici punctele tari, dar și vulnerabilitățile antreprenoriale pentru a afla cât de pregătit ești pentru lumea reală a afacerilor”, spune Cristian Onețiu.

Ce presupune jocul

Alcătuit din 641 de piese, „StartUP Race” este complex și oferă o simulare detaliată a mediului real de business, ne explică Onețiu.

O componentă unică a jocului, după cum subliniază chiar co-fondatorul companiei Life Care, este aceea a conștientizării și creării unui echilibru între business și viața personală, între timpul alocat muncii și cel dedicat relaxării și creșterii individuale.

Prin urmare, pe lângă dezvoltarea abilităților de a face profit, scopul jocului este ca antreprenorul să aibă o afacere care să „muncească” pentru el și prin care să obțină libertate și împlinire personală.

StartUP Race se adresează tuturor celor pasionați de antreprenoriat, cu vârsta peste 12 ani și necesită prezența unui număr de 1-4 jucători. Durata jocului este de aproximativ 30 de minute/jucător, iar cea totală a unui joc cu 4 membri poate cumula un termen de aproximativ 2 ore.

O rundă de joc echivalează cu o lună de business din viața reală. În primă etapă, jucătorul identifică potențialii clienți; evaluează nivelul de reputație necesar pentru a îi servi; închiriează spațiul de lucru/modernizează; își face echipa, angajează sau concediază, după caz; cumpără bunurile pentru spațiul de lucru (birouri, calculatoare). În cea de-a doua etapă identifică ce factori externi îi pot influența afacerea, urmând ca în a treia etapă să colecteze veniturile de la clienți; să plătească cheltuielile lunare; să afle ce profit, pozitiv sau negativ, a obținut.

Primele 200 de bucăți, în ediție limitată, vor conține și un bonus: câte un voucher în valoare de 1.925 de lei, reprezentând o reducere de 50% pentru cei care doresc să se înscrie la cursul Smart Start-UP.

Pentru detalii privitoare la comandă și prețuri, accesează site-ul https://onetiu.com/startup-race.

Citește și: