Se dau bani de la stat: cine sunt norocoșii care vor primi fondurile până la Sărbători

Se dau bani de la stat: cine sunt norocoșii care vor primi fondurile până la Sărbători

Vin vești bune pentru antreprenorii din industria ospitalității. Statul tocmai a anunțat că, în curând, va începe să efectueze plățile pentru compensarea pierderilor produse de pandemie.

Pe 14 decembrie se va da startul procedurii de plată pentru beneficiarii măsurii HoReCa, a anunţat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. Prin urmare, anul acesta va fi achitată suma de un miliard de lei către antreprenorii din acest domeniu.

HoReCa reprezintă unul dintre domeniile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma actualei crize sanitare. Măsurile de restricție prelungite de autorități, în speranța diminuării riscurilor de răspândire a coronavirusului, au prăbușit multe afaceri din domeniu și au scăzut dramatic cifrele de afaceri.

Antreprenorii se plâng de faptul că au pierdut sume uriașe de bani în ultimii aproape doi ani, de când actuala criză sanitară a debutat. Prin urmare, ajutorul de stat vine ca un colac de salvare pentru ei, ceea ce le permite să continue activitatea, chiar dacă și acum ne confrntăm cu provocări serioase la nivel epidemiologic.

 

Sunt mii de norocoși, la nivel național

Mii de antreprenori din industria ospitalității ar urma să primească 1 miliard de lei de la stat, iar autoritățile publice vin cu vești și mai bune pentru anul care urmează.

Statul nu-și va retrage sprijinul pentru acest domeniu de activitate și va continua să susțină cu fonduri firmele din HoReCa ce vor continua să aibă probleme economice, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului nu reprezintă doar o denumire frumoasă. Avem măsuri concrete care pot şi trebuie să susţină mediul antreprenorial, iar primul pas este să le oferim tuturor celor care fie au aplicat pentru aceste măsuri, fie sunt deja beneficiari, predictibilitate.

Acum, la mai puţin de 2 săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunţ că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată.

Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat transmis de instituție.

Citește și: