Robotul Spot este tot mai inteligent. Cu ce ne mai ”sperie” Boston Dynamics

Robotul Spot este tot mai inteligent. Cu ce ne mai ”sperie” Boston Dynamics

Robotul Spot creat de Boston Dynamics este tot mai inteligent. Știe să facă tot mai multe lucruri, ceea ce îl face să se adapteze mai ușor la viața reală.

Boston Dynamics este o companie americană de proiectare și inginerie robotică, fondată în 1992. Ea este foarte cunoscută pentru dezvoltarea unei serii dinamice de roboți foarte mobili. Spot este creația lor și este primul robot comercializat.

Robotul Spot este un robot agil care merge cu o abilitatea fără precedent. El permite automatizarea sarcinilor de inspecție de rutină. Acum, învață tot mai multe comportamente noi care îl vor ajuta pe acesta să se adapteze la lumea reală.

Producătorii au lansat versiunea 3.0 care îl face pe Spot să își finalizeze activitatea fără intervenție umană. În special, acesta poate replanifica ruta inițială, în mod dinamic. Chiar dacă cineva a lăsat un lucru în calea lui, el va recalcula ruta și se va adapta singur.

Ce poate face robotul Spot?

În aceste fel, Spot poate gestiona și sarcini programate nesupravegheate. Acum, este suficient de inteligent pentru a programa automat ruta, după ce ați ales acțiunea care trebuie efectuată. De asemenea, dacă ceva nu merge bine robotul vă aduce la cunoștință acest lucru.

El folosește tehnologie de recunoaștere a spațiului. Este capabil să facă fotografii din același unghi de fiecare dată. Inspectorii umani vor vedea, în timp util, modificările pe care acesta le face. Ei folosesc imagini digitalizate obținute cu ajutorul senzorilor.

Spot este disponibil, cu tot cu actualizări, la prețul de 74.500 de dolari. Programatorii pot să dezvolte aplicații personalizate pentru ca robotul să facă o varietate mare de acțiuni. El poate fi folosit în diferite industrii.

Până acum, Spot a fost folosit de SpaceX la site-ul de testare al navei Boca Chica. Producția plutitoare Skarv s-a folosit și ea de robot pentru a face sarcini de inspecție pe nava de stocare. În 2020, o echipă de roboți Spot au jucat ca majorete la un meci de baseball între Fukuoka SoftBank și Rakuten Eagles.

Citește și: