16 nov. 2021 | 13:25

Criza microcipurilor continuă: industria jocurilor video este puternic afectată

ACTUALITATE
Criza microcipurilor continuă: industria jocurilor video este puternic afectată

Oricine a încercat să cumpere o placă video sau o consolă în ultimele 18 luni știe prea bine cât de proastă este situația pieței. Penuria legată de cipuri arată puține semne de atenuare. Blocajele ridicate ale cererii și ofertei continuă să lovească puternic industria jocurilor.

Dacă ești în căutarea unor raze de speranță pe termen scurt ar putea fi nevoit să-ți reduci așteptările în urma comentariilor CEO-ului Nvidia, Jensen Huang. Acesta se așteaptă ca actuala penurie globală de cipuri să afecteze linia de producție a companiei în următorii doi ani.

„Cred că în anul următor, cererea va depăși cu mult oferta. Nu avem niciun fel de gloanțe magice în navigarea în lanțul de aprovizionare. Avem sprijinul furnizorilor noștri. Suntem norocoși că avem mai multe surse și că lanțul nostru de aprovizionare este divers, iar compania noastră este destul de mare, așa că avem sprijinul unui ecosistem mare în jurul nostru.”, a spus Huang.

Nvidia și-a lansat cea mai recentă linie de carduri din seria 30 în octombrie anul trecut și de atunci s-a confruntat cu lipsuri.

Toată industria suferă

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, împărtășește o viziune similară. „Suntem în cel mai rău moment, în fiecare trimestru, anul viitor, ne vom îmbunătăți treptat, dar nu va exista un echilibru între cerere și ofertă până în 2023”, a spus Gelsinger.

Așteptările companiei se aliniază, de asemenea, cu predicțiile mai multor alte firme de producție. Un director de la Toshiba a declarat recent că oferta va rămâne strânsă până în septembrie 2022 cel puțin.

Lipsa de cipuri încă afectează producția de console, șeful Xbox, Phil Spencer, a spus că Microsoft„lucrează din greu pentru a le aduce pe piață, dar va fi o provocare la care vom lucra o perioadă de timp”.

Între timp, Sony și-a redus obiectivul de producție pentru anul fiscal cu aproximativ un milion de console PS5 pentru a reflecta constrângerile de producție în curs.

De asemenea, Nintendo nu este scutită de lipsuri, firma japoneză a mai declarat că „situația semiconductorilor are un anumit efect asupra dezvoltării hardware” și, ca atare, și-a redus, de asemenea, estimările de producție pentru întregul an.