Pozele tale de pe iPhone, în vizorul Apple, din nou: ce vrea să le mai facă acum

Pozele tale de pe iPhone, în vizorul Apple, din nou: ce vrea să le mai facă acum

Apple se joacă destul de mult cu nervii utilizatorilor de iPhone, pentru așa numite scopuri nobile. După ce a anunțat că va scana fotografiile din iCloud pentru a identifica pornografia cu minori, acum duce experimentul la un alt nivel.

În momentul în care îți iei un smartphone și-l folosești ca telefon, te gândești ca nimeni altcineva nu-ți poate vedea fotografiile, nu ți le poate manipula sau modifica în orice fel, cu atât mai puțin producătorul dispozitivului. Dacă ai însă un iPhone, situația este un pic mai complicată, iar unii utilizatori s-ar putea să fie dezamăgiți de această veste.

Apple îți încețoșează pozele explicite de pe telefon

Apple a început să testeze versiunea 15.2 de iOS în variantă beta. Printre alte noutăți, actualizarea include o funcție pe care o poți activa pe iPhone-ul celor mici. Aceasta a fost anunțată inițial de Apple în luna august a acestui an, dar acum se pare că ajunge în sfârșit la utilizatori.

Este vorba de un parametru care, odată activat, identifică imaginile cu conținut sexual explicit pe telefoanele copiilor de orice vârstă și le încețoșează automat. Mecanismul funcționează doar în cazul fotografiilor primite prin aplicația nativă de mesagerie, Messeger. Dacă acele imagini sunt primite pe WhatsApp, Messenger, eMail sau sunt accesate pe internet, nu se întâmplă absolut nimic cu ele.

Din motive greu de înțeles, încețoșarea imaginii se reflectă într-o notificare pe terminalul copilului prin care i se explică motivele pentru care fotografia nu mai este accesibilă. Printr-o simplă apăsare pe respectiva notificare, copilul poate opta să dezactiveze încețoșarea.

Mai mult decât atât, în timp ce în luna august, când a fost anunțată funcția, se insista pe faptul că un părinte ar fi primit o notificare când copilul primește o imagine explicită, s-a renunțat la acel aspect. Opțiunea detaliată mai sus nu va fi activată implicit, ci ține de părinți să o folosească sau nu.