02 sept. 2021 | 16:25

Noi vești de la Porsche: ce noutăți pregătește constructorul german

ACTUALITATE
Noi vești de la Porsche: ce noutăți pregătește constructorul german
Vești noi pentru fanii Porsche. Compania cu sediul în Stuttgart anunță noi investiții.

Compania germană, Porsche, își va deschide prima fabrică în afara Europei anul viitor. Surprinzător, nemții au renunțat la practica brandului de lux, vechi de 90 de ani, de a-și construi mașinile aproape de casa sa istorică din Stuttgart.

Mișcarea aceasta vine la cinci ani după ce marca a început să producă SUV-ul Cayenne în Slovacia, sloganul „Made in Germany” pierzând un pic din putere. De atunci, Porsche a continuat să producă marea majoritate a mașinilor sale în țara sa de origine și se mândrește că noul său Taycan electric, de exemplu, este „proiectat și fabricat în Germania”.

Directorul executiv Oliver Blume a declarat că marca nu va construi o fabrică în China, cea mai mare și mai profitabilă piață a sa. „Este un argument legat de calitate pentru care trebuie produs în Europa pentru China”, a spus el în februarie.

Malaezia a doua „casă” Porsche

Divizia sport-premium a grupului Volkswagen va inaugura în 2022 prima sa uzină din afara Europei cu scopul de a își dezvolta și consolida poziția pe alte piețe în special în zona de sud-est a Asiei.

O linie de asamblare va fi înființată în Malaezia pentru a deservi numărul tot mai mare de cumpărători din țara asiatică. În prezent, aceștia sunt obligați să plătească aproape dublu pentru vehiculele sport importate, din cauza tarifelor și taxelor ridicate.

Maşinile vor fi produse împreună cu compania Sime Darby care a început operaţiunile pe plan local în 1982 pentru BMW şi Land Rover, apoi şi pentru alte branduri precum Hyundai şi Mazda.

Malaezia este a treia mare economie din sud-estul Asiei şi timp de decenii a fost un hub pentru producţia de maşini, produse electronice şi medicale.

Luna trecută, Porsche şi-a îmbunătăţit previziunile financiare, estimând că va obține în acest an un profit după taxe între 3,4 şi 4,9 miliarde de euro.