Momentul controversat al lui Musk, de la Saturday Night Live – „Ei bine, am spus că vor muri oameni în spațiu”

Momentul controversat al lui Musk, de la Saturday Night Live -

Episodul extrem de așteptat al lui Elon Musk din Saturday Night Live a fost plin de surprize, momente incomode și râsete ocazionale. Dar una dintre cele mai bune momente ale serii a fost când fondatorul SpaceX a glumit despre coloniștii de pe Marte care ar avea parte de o moarte oribilă și dureroasă.

Sketch-ul, intitulat „Chad pn Mars”, îl prezintă ​​pe Musk în rol principal, în timp ce încearcă să salveze o colonie de pe Marte de o nenorocire, pe măsură ce nivelul lor de oxigen se epuizează. Din fericire, există un erou dispus să se sacrifice pentru colonie: Chad, interpretat de Pete Davidson.

Poți vedea sketch-ul mai jos:

Deși sketch-ul a fost amuzant, a fost un pic inconfortabil, dacă iei în considerare implicațiile mai largi ale acestui aspect. Până la urmă e vorba despre Elon Musk, șeful unei companii private de călătorie spațială, care glumește în mod deschis despre oamenii care au încredere în el în ceea ce privește propria lor viață, pe o altă planetă.

Sketch-ul se termină brusc, atunci când miliardarul se îndreaptă repede spre ieșire, după moartea lui Chad. „Ei bine, am spus că oamenii vor muri”, a fost replica CEO-ul Tesla în clip. „Nu am fost niciodată aici”.

Pe de o parte, este cool să vezi un CEO care poate glumi despre propria afacere. Dar, în ciuda acestui fapt, ar trebui să ne amintim că există un cost uman real pentru călătoriile spațiale. În plus, clipul ar putea reveni să-l “bântuie: pe Musk, dacă astronauții de pe Marte vor muri vreodată în timpul misiunilor.

Când va duce Elon Musk oameni pe Lună

Elon Musk, șeful Tesla și al companiei SpaceX, a anunțat că racheta Starship ar putea duce oamenii din nou pe Lună, în 2024.

NASA desfășoară în prezent programul Artemis, cu scopul de a trimite oamenii înapoi pe Lună, dar și de a încerca să formeze acolo colectivități umane durabile, până la sfârșitul deceniului.

Elon Musk a declarat recent că SpaceX va fi gata să trimită astronauții pe Lună în 2024. El a spus că SpaceX plănuiește să fie gata de această misiune chiar înainte de 2024.  În prezent, Musk consideră că Starship ar putea transporta în mod regulat oameni până în 2023.

Citește și: