Microsoft vrea să te facă nemuritor digital: scopul poate fi benefic, chiar dacă pare morbid

Microsoft vrea să te facă nemuritor digital: scopul poate fi benefic, chiar dacă pare morbid

Un chatbot este o interfață de comunicare ce ajută indivizii și companiile să aibă conversații cu succes. În esență, chatbots sunt niște programe de inteligență artificială ce vorbesc cu tine. Te informează în legătură cu toate lucrurile pe care trebuie să le știi. Este minunat, nu?

Doar că acum serialul SF “Black Mirror” este o nimica toată, în comparație cu ce vrea Microsoft să facă.

Microsoft vrea să îi învie pe cei dragi din amintiri digitale, sub formă de chatbots

Conform The Independent, Microsoft a primit un brevet pentru unele tehnologii care ar permite companiei să folosească amprenta online a oamenilor (sau chiar a oamenilor fictivi), căutând lucruri precum „imagini, date vocale, postări pe rețelele sociale și mesaje electronice”, apoi să creeze un chatbot din acesta. Există, de asemenea, dispoziții pentru ca oamenii să poată antrena un bot făcut din ei înșiși.

Așadar, cel mai nou proiect Microsoft nu are de-a face cu vreo versiune de Windows, ci cu învierea celor morţi. Evident, e mult spus “înviere”, ci mai degrabă o rememorare a lor prin intermediul unui chatbot prin intermediul algortimilor de inteligență artificială. Cum ziceam, conceptul sună SF, dar l-am auzit şi în trecut şi l-am văzut în acţiune în seriale ca “Black Mirror”.

E interesant că vom putea şi alege iteraţii ale persoanei respective, versiuni de la vârsta de 10, 20, 40 sau 60 de ani sau derivate ale sale. Poate fi vorba de un prieten, o rudă, o cunoştinţă sau chiar o celebritate sau personaj istoric. Până şi personaje fictive pot fi create astfel, preluându-le replici din filme sau cărţi.

Antrenarea inteligenței artificiale şi a chatbot-ului se pot face de către utilizator, alături de echipa Microsoft. O altă teorie este că tu poţi să îţi antrenezi şi să îți pregăteşti clona digital pentru momentul când nu vei mai exista.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: