Legea sportului, în favoarea gamerilor români. Ce câștigă, după ce devin sportivi profesioniști

Legea sportului, în favoarea gamerilor români. Ce câștigă, după ce devin sportivi profesioniști

Iubitorii de jocuri video ar putea putea face parte dintr-un nou proiect legislativ. Legea sportului își propune să le ofere schimbări legislative care să îi impulsioneze și să le ofere un statut oficial.

Gamerii profesioniști ar urma să fie recunoscuți, în mod oficial, ca și sportivi de performanță. Ei vor putea fi la fel ca fotbaliștii, tenismenii sau baschetbaliștii. Autoritățile intenționează să oficializeze statutul jucătorilor profesioniști și să îi integreze în legea sportului.

Alexandru Ion, fondatorul Nexus Gaming consideră că gamerii trebuie să aibă un statut oficial pentru a se putea desfășura. Competițiile de jocuri video sunt o realitate care trebuie integrată într-un cadru legislativ. Ca urmare, exact ca orice alt sport trebuie să aibă coordonate clare de desfășurare.

Nexus Gaming este o echipă de esports care a reprezentat România la campionate mondiale de gen. Ei sunt în top 100, la nivel mondial, în materie de Counter Stike. De aceea, Alexandru Ion consideră că un cadrul legislativ care să îi includă este o necesitate.

Ce presupune o echipă de esports?

O echipa de esport semănă foarte tare cu una tradițională de sport clasic. Ea are jucători, antrenor, analist, manager, psiholog sau nutriționist. La echipe mai avansate cu buget mai mare se adaugă și alte roluri. Pe lângă asta și ei beneficiază de sponsori, parteneri și fani care îi susțin.

Alexandru Ion vrea să scoată în evidență faptul că zona de esport are mare nevoie de o confirmare oficială. Multe țări au deja cadru legislativ în care să se poată desfășura. Asta a ajuta foarte mult la moralul jucătorilor și ar impulsiona acest gen de activitate să se dezvolte.

Din punctul lui de vedere, atâta timp cât sportul electronic nu este recunoscut în mod oficial, acesta nu se va putea extinde. Trebuie să existe un cadru legislativ pe care să îl urmezi.

Modificările aduse legii sportului ar putea intra pe agenda parlamentului din sesiunea de toamnă. Recunoașterea oficială a sportului electronic este o acțiune așteptată de iubitorii genului, de mult timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: