Instagram se reinventează: noua funcție ca să-ți vezi prietenii mai puțin

Instagram se reinventează: noua funcție ca să-ți vezi prietenii mai puțin

La mai bine de cinci ani după ce Instagram s-a dezis de un feed strict cronologic, compania ar putea avea o altă schimbare mai semnificativă pentru modul în care vizualizezi conținutul pe platforma sa.

Astfel, Instagram a declarat că începe un test care implică un „număr mic” de persoane care vor vedea „postările sugerate” ale platformei, intercalate în fluxul aplicației. Ce înseamnă acest lucru? În unele cazuri, conținutul recomandat pe care Instagram îl alege și îl pune în fața ta va apărea înaintea fotografiilor și videoclipurilor partajate de prietenii tăi.

E pe placul tău această nouă funcție de la Instagram?

Aplicația a introdus pentru prima dată postări sugerate vara trecută. Funcția generează conținut nou pe care îl poți parcurge după ce ai văzut fotografii și videoclipuri recente din conturile pe care le urmărești. În plus față de plasarea conținutului sugerat în flux, compania va testa noi controale care vor permite oamenilor să modifice de unde provin acele postări, precum și să dezactiveze funcția pentru o perioadă limitată de timp.

Testul include, de asemenea, și o nouă opțiune de setări care-ți va permite să adaugi subiecte specifice pe care dorești să le vezi atunci când aplicația generează o postare sugerată. Poți modifica în continuare recomandările Instagram, oferind feedback cu privire la o anumită postare, informând platforma dacă ceva ce ți-a sugerat este inadecvat sau că nu corespunde intereselor tale declarate. Aceleași controale îți permit, de asemenea, să ascunzi postările sugerate din fluxul tău, timp de 30 de zile.

Un purtător de cuvânt al Instagram a declarat pentru The Verge că efectuează testul ca răspuns la feedback-ul pozitiv pe care compania l-a colectat cu privire la „calitatea recomandărilor” pe care le-a furnizat cu aceste postări sugerate. Este greu de spus cum se vor simți oamenii cu privire la această ultimă schimbare. Majoritatea utilizatorilor de Instagram încă se plâng de pierderea fluxului cronologic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: