Cum poți dona pe Instagram și cum poți susține grupurile care acceptă donații

Cum poți dona pe Instagram și cum poți susține grupurile care acceptă donații

Instagram a decis să insiste un pic mai mult în zona actelor de caritate și a venit cu noi funcții legate de donațiile prin intermediul platformei.

De când Instagram a lansat celebrele stickere pentru donații, în 2019, mulți utilizatori s-au folosit de ele pentru a sprijini diverse cauze nobile. S-au strâns sume de bani consistente, așa că platforma deținută de Facebook a decis să ducă lucrurile mai departe.

Permite acum, grație unei noi funcții, strângeri de fonduri la nivel de grup sau organizație. 

Donații prin intermediul Instagram

Instagram susține că a plecat de la o idee simplă: sunt multe organizații civice și grupuri de caritate, ONG-uri, care se zbat în offline pentru a strânge bani pentru diverse cauze sociale, culturale sau artistice. A decis să le dea acestora o mână de ajutor și să poată face asta și prin intermediul platformei.

Cine vrea să organizeze o strângere de fonduri o poate face, așadar, foarte simplu: poate crea un grup și poate adăuga acolo prieteni, cunoscuți și membri ai familiei. Poate apoi invita alți oameni să se alăture acestor eforturi de strângere de fonduri. Poate fi vorba de o cauză umanitară sau poate fi vorba de susținerea unei mici afaceri.

Instagram susține că nu va reține niciun comision din banii adunați în acest fel.

Facebook, compania-mamă, are o funcție similară de câțiva ani buni. Utilizatorii au posibilitatea de a iniția astfel de campanii de donații și pot cere sume de bani ce pot fi folosite pentru a acoperi costuri legate de educație, urgențe medicale, urgențe pentru animale de companie, fonduri pentru rezolvarea unor crize, urgențe personale sau funeralii și pierderi.

Poți dona, însă, și pentru diverse cauze umanitare – precum operația unei persoane care are nevoie urgentă de o intervenție sau construcția unor spitale și alte capacități fără de care comunitățile slab dezvoltate nu se pot dezvolta.

Citește și: