Instagram face curățenie printre utilizatori: greșeala care s-ar putea să te coste contul

Instagram face curățenie printre utilizatori: greșeala care s-ar putea să te coste contul

După Facebook, Instagram este cea mai mare rețea socială și are o problemă majoră cu agresivitatea online, bullying-ul, hărțuirea și nu numai. Din fericire, vrea să facă ceva în legătură cu asta.

Instagram încearcă să rezolve hărțuirea din mesajele directe pe care le primești în fiecare zi. În acest sens, a luat o atitudine radicală și va bloca definitiv conturi care încalcă regulile platformei. Mecanismul din spate este unul cât se poate de simplu. Dacă cineva te hărțuiește, îți dă mesaje amenințătoare sau îți vorbește urât, îl raportezi și, în scurt timp, respectivul ar putea să rămână fără contul de Instagram.

Noua schimbare de atitudine vine după ce mai mulți jucători de fotbal din Marea Britanie s-au confruntat cu o serie stufoasă de mesaje rasiste în interiorul aplicației. Ca legătura dinte circumstanțe și consecințe să fie evidentă, pe blogul oficial al Instagram a apărut o postare în care se menționează expres ”abuzul online rasist la adresa jucătorilor de fotbal”.

Pentru a se scuza parțial pentru faptul că nu monitorizează mesajele private, cei de la Instagram au atras atenția asupra faptului că nu folosesc aceeași tehnologie care depistează manifestările de bullying din comentariile pe care le primești la postări. Nici de acum înainte nu-ți va citi cineva de la Instagram toate mesajele, dar când vei raporta o conversație, acesta va fi analizată mai rapid pentru eventuale probleme.

În trecut, dacă raportai pe cineva pentru hărțuire din cauza mesajelor pe care ți le-a trimis, persoana de la capătul firului pierdea temporar abilitatea de a mai trimite mesaje. De acum înainte, în cazul unor raportări succesive din motive similare, un individ va rămâne fără contul de Instagram pentru totdeauna. ”De asemenea, vom dezactiva conturile noi create pentru a ocoli restricțiile referitoare la mesaje și vom continua să dezactivăm conturi dacă aflăm că au fost create pentru simplul motiv de a trimite mesaje abuzive.”, se mai menționează în mesajul publicat de oficialii Instagram pe blogul companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: