Instagram intră în 2021 cu schimbări importante: de ce vrea să stai mai mult pe versiunea web

Instagram intră în 2021 cu schimbări importante: de ce vrea să stai mai mult pe versiunea web

Încă de la primele versiuni de Instagram, a fost evident că serviciul online este menit să-l accesezi doar prin intermediul aplicației de mobil. Acum, începe să iasă la iveală o schimbare de atitudine din partea creatorilor rețelei sociale.

Având în vedere numărul foarte mare de utilizatori de Instagram care nu au postat nicio imagine sau doar una singură, este evident că foarte mulți sunt curioși doar să navigheze prin conținutul de pe popularea rețea socială. Din acest motiv, în cazul în care te bucuri de postările de pe Instagram pe web, folosind un desktop sau laptop, vei vedea o schimbare importantă.

Printr-o actualizare integrată fără prea multe surle și trâmbițe, Instagram pentru desktopuri a devenit mult mai prietenos și eficient când vine vorba de navigat prin Instastories. Vezi mai ușor conținutul pe care l-ai văzut, care urmează să-ți treacă prin fața ochilor, iar distragerile sunt mai puține, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos.

După cel mai recent update la Instagram pentru web, conținutul din Stories îți va fi afișat sub forma unui carusel pe un fond negru. Cu click sau prin săgețile de pe tastatură poți foarte ușor să sari de la on Story la altul. Pentru că acestea ocupă întreaga pagină, le vezi mult mai mari, iar dacă aștepți și nu apeși pe nimic, vor fi alternate automat, la fel ca pe mobil. Avantajul major, în opinia mea, este că înțelegi mai ușor ce Story-uri ai parcurs, la care ești și care urmează.

La momentul de față, nu este foarte clar câți utilizatori văd pe web noua interfață de Instagram dedicată desktopurilor și laptopurilor. Un purtător de cuvânt al rețelei sociale a confirmat că schimbarea este una recentă care a început cu ”un grup mic de utilizatori” pe parcursul lunii trecute, fără să facă vreo promisiune legată de propagarea funcției la scară largă.

Instagram

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: