Google, dat în judecată de foștii angajați: de ce s-ar putea să câștige

Google, dat în judecată de foștii angajați: de ce s-ar putea să câștige

„Don’t be evil” (Nu fi rău), expresia cauzatoare de procese. Trei foști angajați ai Google dau compania în judecată.

Mantra clasică a Google „nu fi rău” este, fără niciun dubiu, mai mult o declarație filozofică decât un ghid de bune practici. Cu toate astea, câțiva foști angajați ai Google vor să tragă compania la răspundere pentru asta.

Foștii ingineri Paul Duke, Rebecca Rivers și Sophie Waldman au dat în judecată Google pentru că ar fi încălcat înțelegerea „nu fi rău”, din codul de conduită al companiei.

Ei susțin că Google i-a concediat pentru că ar fi organizat anumite mișcări de opoziție împotriva proiectelor considerate de aceștia ca fiind controversate, cum ar fi colaborarea cu Serviciul Vamal și Protecția Frontierei, din era Trump.

Cei trei foști angajați ai Google se simt nedreptățiți

Se presupune că aceștia ar fi fost pedepsiți pentru că ar fi evidențiat „răul” prezent în companie, Google încălcând, astfel, sintagma „Don’t be evil”.

Ei susțin că Google a preferat să concedieze oamenii decât să admită că abordarea sa s-a schimbat, în ceea ce privește punerea în practică a celebrului motto. Mulți sunt de părere că eventualul proces ar putea fi sortit eșecului, întrucât este foarte greu de atribuit o definiție concretă a răului, acesta fiind, mai degrabă, un concept relativ.

Cu toate acestea, avocatul Laurie Burgess a susținut că „nu fi rău” are un sens cât se poate de fix. Motto-ul trebuie respectat așișderea, a mai spus acesta. La rândul său, gigantul Google i-a acuzat pe foștii angajați că ar fi încălcat, în mod repetat, politicile de securitate a datelor, prin obținerea sau partajarea informațiilor confidențiale. Aceștia s-au apărat, spunând că acuzația Google este doar o diversiune pentru a acoperi adevăratele nereguli din companie.

Cu toate că procesul nu va atrage după sine sancțiuni severe pentru Google, el poate deschide ușa altor asemenea plângeri, servind drept precedent pentru viitoare conflicte juridice între marile companii și angajații acestora.

Citește și: