După dezastrul WhatsApp: fenomenul incredibil care se întâmplă cu Signal

După dezastrul WhatsApp: fenomenul incredibil care se întâmplă cu Signal

WhatsApp a început anul cu stângul, iar milioane de oameni iau în calcul să renunțe la aplicație sau chiar au renunțat. Signal se remarcă. A fost lăudată chiar și de Elon Musk.

La nivel global, WhatsApp are circa două miliarde de utilizatori. Dar în 2021 a anunțat că cine nu acceptă noile condiții va avea contul închis. Iar noile condiții prevăd că WhatsApp va face un schimb mai mare de date cu Facebook.

Prima dată comunicată a fost de 8 februarie. Schimbarea a fost acum devansată pentru 15 mai. Ce susține compania că face e să permită un schimb de date cu Facebook pentru conturile business.

Vestea aceasta i-a făcut pe mulți să se ducă spre Signal, Telegram sau alte aplicații alternative. Pentru Signal a fost și-o veste bună, și-o povară.

Migrația de la WhatsApp la Signal vine cu probleme specifice

Ca prim avantaj al Signal în fața WhatsApp e confidențialitatea. Migrația spre această platformă a forțat la maximum capacitatea ei. După cum notează BBC, milioane și milioane de utilizatori și-au făcut cont și asta a făcut ca aplicația să aibă probleme de funcționare.

Între 15 ianuarie și 17 ianuarie, a fost dificil pentru utilizatori să folosească Signal. Din fericire, ceea ce-i posibil să fie temporar, acum e în regulă, după cum a anunțat compania pe Twitter. E important de reținut că problemele tehnice nu afectează securitatea platformei.

Signal funcționează din nou! Ca un începător care trece printr-un program de antrenament, am învățat multe – și am făcut-o împreună. Le mulțumim pentru răbdare milioanelor de utilizatori noi de Signal din toată lumea. Capacitatea voastră de a înțelege [dificultățile] ne-a inspirat în timp ce-am mărit capacitatea.”
Signal pe Twitter

În comparație cu WhatsApp, Signal e o platformă open source, așa că eventualele probleme vor fi mai ușor de identificat și rezolvat. Promite astfel mai multă transparență. Dacă ai trecut pe această platformă, sigur te ajută acest ghid despre cum să ascunzi că scrii un mesaj pe Signal.

Citește și:
Etichete: