Cum ascunzi că scrii un mesaj pe Signal, cea mai bună alternativă la WhatsApp

Cum ascunzi că scrii un mesaj pe Signal, cea mai bună alternativă la WhatsApp

După ce WhatsApp a decis să-ți partajeze toate datele personale cu Facebook în scopul monetizării lor, migrația către Signal s-a accelerat. Rămâne doar să înveți să profiți de funcțiile avansate ale noii aplicații de top.

Numărul celor care au migrat de la WhatsApp la Signal este mai mare ca niciodată. Dacă tot începi să ai o grămadă de prieteni pe noua aplicație, ar fi bine să ai în vedere similaritățile acestui program cu alte aplicații de chat.

Printre detaliile similare Messenger sau Instagram, se numără indicatorul de tastare. Dacă cineva începe să tasteze un mesaj care îți este destinat, această particularitate este imediat evidentă în fereastra de chat. În situația în care interacționezi cu cineva care tastează mai rar sau care se răzgândește pe parcurs, acel indicator vizual poate fi dezactivat, atât pentru tine, cât și pentru interlocutor.

Dacă ai acceptat că nu poți dezactiva indicatorul de tastare doar pentru tine sau pentru câteva contacte, te poți apuca de treabă. Imediat, vei fi dezactivat constant cele trei buline de la baza ecranului care încep să clipească în momentul în care cineva îți scrie un mesaj.

Dincolo de detaliile de fond, pentru a scăpa de acel semnal că cineva îți scrie un mesaj, trebuie în primul rând să intri în aplicația Signal. Dacă nu o ai deja, o poți descărca folosind aceste linkuri de iPhone și Android.

În fereastra de dialog din Signal, apasă în colțul din stânga sus pe imaginea ta de avatar in-app. În cazul în care te numeri printre cei care nu și-au definit o poză de profil, acolo ar trebui să vezi inițialele numelui tău. Tot de acolo, intri în Settings. Accesează secțiunea Privacy și debifează Typing Indicators. Modificarea va intra în vigoare în timp real.

Ca un detaliu interesant, tot din secțiunea Privacy poți dezactiva confirmarea de citire la mesaje, cu mențiunea că în timp ce alte persoane nu vor mai putea vedea dacă le citești mesajele, nici nu nu vei mai vedea dacă acele persoane le-au citit pe ale tale.

Citește și: