30 nov. 2021 | 06:00

Digi RCS RDS reinventează internetul, nu mai există așa ceva în România: ce oferă acum

ACTUALITATE
Digi RCS RDS reinventează internetul, nu mai există așa ceva în România: ce oferă acum

În ultimul deceniu, Digi RCS RDS a început să ofere conexiuni la internet din ce în ce mai rapide. Chiar și așa, o conexiune gigabit prin fibră optică este oferită în 2021 de către mai mulți furnizori. Din acest motiv, gigantul a hotărât să meargă și mai departe.

Până de curând, cel mai rapid internet din România a fost gigabit. Această formulare se traduce printr-o viteză maximă de download de 1000Mbps sau 1Gbps. Viteza cu pricina este și cea mai mare pe care o suportă majoritatea routerelor aflate în circulație și majoritatea plăcilor de rețea, în cazul în care îți bagi cablul de la internet de pe scară direct în laptop sau desktop.

Dacă faci însă un efort financiar și ai avea ce să faci cu o conexiune mai rapidă, există și plăci de rețea cu o capacitate maximă de 10Gbps. Digi RCS RDS te ajută să profiți de o astfel de placă de rețea, de un server cu această performanță sau un router profesional.

Digi RCS RDS oferă cel mai rapid internet din România

Digi RCS RDS a anunțat pe 30 septembrie 2021 că va oferi până la finele anului abonamente Digi Net Fiberlink de 2,5Gbps și 10Gbps. Întâmplarea face că respectivele abonamente au devenit acum disponibile, dar procesul de propagare al serviciului va mai dura câțiva ani până va fi disponibil în fiecare cătun al țării.

Momentan, dacă îți dorești un abonament Digi RCS RDS cu o viteză de download de 2,5Gbps sau 10Gbps, trebuie să locuiești în sectorul 1 din București. În mod previzibil, pentru că vorbim de cel mai mare furnizor de internet din România, tariful solicitat clienților este semnificativ mai ieftin decât serviciul oferit. Dacă stai în alte zone din București, până la finele lunii decembrie, ar trebui să poți opta și tu pentru acest abonament.

Ca să faci tranziția la 2,5Gbps, plătești 45 lei pe lună, în timp ce abonamentul internet Fiberlink 10G cu 10Gbps costă 50 lei pe lună. Înainte să te arunci însă la o astfel de ofertă, este foarte important să ai în vedere dacă echipamentele de rețelistică din locuința ta suportă așa ceva.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele