Digi RCS RDS, motiv bun de investiție: ce s-a întâmplat pe bursă interesează pe toată lumea

Digi RCS RDS, motiv bun de investiție: ce s-a întâmplat pe bursă interesează pe toată lumea

Grupul Digi RCS RDS este prezent pe Bursa de Valori București (BVB) și a reușit să facă valuri în ultima săptămână, cu o creștere impresionantă. Cu alte cuvinte, reprezintă o investiție profitabilă, dacă te gândeai să intri în domeniul tranzacțiilor cu acțiuni.

După mini-vacanța de la începutul săptămânii, Bursa de Valori București a reintrat în acțiune, dar investitorii au fost destul de prudenți în ceea ce privește domeniile în care și-au băgat banii, în contextul volatilității piețelor externe. Nu de alta, dar știrile despre tulpina omicron de Covid-19 au făcut valuri la nivel global, iar majoritatea piețelor au reacționat în scădere. Chiar și așa, Digi RCS RDS este excepția de la regulă și ilustrează perfect consecințele unor decizii bune de afaceri.

Digi RCS RDS, la cel mai ridicat nivel

Acțiunile grupului Digi RCS RDS au înregistrat un volum neobișnuit de transferuri în ultima zi, ajungând până la 13,96 milioane de lei, în contextul unul salt al valorii de achiziție de 19,89%, până la prețul de 40,3 lei pe acțiune. Valoarea respectivă este cu atât mai importantă cu cât acțiunile Digi Communications nu au mai depășit de aproximativ trei ani prețul ofertei publice inițiale, de 40 de lei.

Principalul motiv pentru care oamenii s-au arătat interesați de Digi RCS RDS are legătură cu anunțul din Ungaria, de acum câteva zile, unde grupul autohton și-a vândut tot și a ieșit din piața vecină. Din acest motiv, investitorii așteaptă un bonus în numerar pe bilanțuri, datorită influxului de capital rezultat din vânzarea operațiunilor din Ungaria către societatea de comunicații 4iG.

Tot ca un detaliu important, dar fără să fie o surpriză majoră, acțiunile Banca Transilvania (TLV) au generat cele mai mari tranzacții ale zilei, în valoare de 17,26 milioane de lei, chiar dacă prețul este stabil la 2,48 lei/acțiune. În același timp, acțiunea BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 0,35% până la prețul de 17,06 lei/acțiune, în contextul unor tranzacții de 6,85 milioane de lei, conform profit.ro. 

Citește și: