Datele despre iPhone care îți arată că Android este un eșec: ce s-a întâmplat cu iOS 14

Datele despre iPhone care îți arată că Android este un eșec: ce s-a întâmplat cu iOS 14

Încă de la lansare, Google și creatorii de terminale au făcut o treabă foarte proastă cu actualizările de Android. Apple joacă într-o cu totul altă ligă din acest punct de vedere.

Dacă ai un smartphone cu Android, îți asumi din start câteva handicapuri importante legate de funcționalitatea și securitatea gadgetului și a datelor de pe el. Indiferent cât este de scump, rareori te bucuri de 2 ani de actualizări la versiuni noi. Chiar și dacă vin acele actualizări, de cele mai multe ori, întârzie 6 luni sau un an după ce au fost făcute publice de Google.

În cazul în care ești un posesor al smartphone relativ ieftin cu același sistem de operare, din momentul în care ai plecat din magazin cu telefonul, poți să-ți iei adio de la orice fel de update-uri, chiar și dacă acel gadget vine de la Samsung sau Huawei. Aceasta este o problemă supărătoare, cu potențiale consecințe foarte grave, iar pașii spre a o remedia sunt infimi spre inexistenți.

În același timp, în fiecare an, Apple arată fără să vrea că problema cu care se confruntă utilizatorii de Android este una de rea voință, o manifestare de inconștiență din partea producătorilor și, într-o măsură foarte mare, a Google.

Conform datelor publicate de Mixpanel în urmă cu câteva zile, aproximativ 90,45% dintre utilizatorii de iOS rulează iOS 14 pe dispozitivele din dotare. Ca referință, aceasta este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare ieșit din Cupertino. Merită menționat că această valoare nu a fost confirmată în mod oficial de către Apple, dar este improbabil să nu se dovedească a fi adevărată.

Ca referință, în luna februarie a acestui an, Apple a publicat rata de adopție pentru iOS 14 pornind de la dispozitivele care se conectează la App Store. Atunci, s-a confirmat că 86% dintre toate dispozitivele  lansate în ultimii patru ani rulează iOS 14 și 80% dintre iPhone-urile aflate în circulație utilizează cel mai nou sistem de operare de la Apple.

Pentru comparație, doar 25% dintre terminalele cu Android utilizate în SUA rulează Android 11, cel mai recent sistem de operare al Google.

Apple iphone ios 14

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: