21 ian. 2021 | 12:46

Dacia de senzație: BMW doar visează la așa ceva. Modelul surpriză care îi încântă pe toți șoferii

CHESTII
Dacia de senzație: BMW doar visează la așa ceva. Modelul surpriză care îi încântă pe toți șoferii

Subiectul momentului în lumea auto e ce pregătește Renault atât pentru mașinile sale, cât și pentru Dacia. Bigster e deja anunțat, dar un alt model s-ar putea remarca chiar mai bine decât acest SUV mare.

Dacia Bigster va ajunge pe piață abia în 2025. Vorbim de un SUV mai mare, cu preț bun, iar acesta poate fi un succes mai mare decât a fost Duster până acum. Cum ar fi să existe însă un Bigster și în formula pick-up? Mai ales că, din 2020, Duster a trecut la o așa versiune, oficială.

Kleber Silva și-a imaginat un astfel de model. El a desenat un Bigster pick-up cu o cabină dublă și cu o benă scurtă. Prezența acesteia din urmă ar scoate din calcul posibilitatea a configura modelul cu șapte locuri, dar pentru unii oameni nici nu-i nevoie de așa ceva, doar de-o mașină rezistentă și bună de cărat lucruri cu ea.

Dacia Bigster, un model imaginat de un român

Cu ocazia prezentării Dacia Bigster, Alejandro Mesonero-Romanos, noul director de design al mărcii Dacia, a vorbit și despre românul Victor Sfiazof pe care l-a caracterizat drept un designer excelent. „El lucrează în cadrul biroului din România. Avem designeri foarte talentaţi la Dacia”, a adăugat șeful echipei de design.

Sfiazof a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti. A fost selectat pentru un internship, deoarece în România nu existau cursuri pentru design auto. Și în 2015 a venit momentul lui de aur: Renault Kadjar. Și Bigster are câteva idei preluate de la Kadjar.

În fine, merită amintit că Mesonero-Romanos a spus că acest concept e o piatră de hotar importantă pentru Dacia. „Întruchipează evoluția valorilor mărcii noastre: întotdeauna esențial, accesibil, dar acum și cu o nuanță de cool și un spirit de aventură. Designul conceptului Bigster este direct, este simplu și, dincolo de toate, este ușor de înțeles.  A fost desenat în jurul câtorva linii la locul potrivit și precis definite”, a spus acesta.