Cum îți deblochezi iPhone-ul cu Apple Watch, chiar și cu masca pe față. Funcția care-ți face viața mai ușoară în pandemie

Cum îți deblochezi iPhone-ul cu Apple Watch, chiar și cu masca pe față. Funcția care-ți face viața mai ușoară în pandemie

Versiunea iOS 14.5 de la Apple este disponibilă și, odată cu aceasta, vine și posibilitatea ca Apple Watch să-ți deblocheze telefonul protejat de Face ID, dacă se întâmplă să porți mască.

Acest lucru îți va face viața mult mai ușoară – nu vei mai fi nevoit să introduci parola de fiecare dată când trebuie să utilizezi telefonul, deoarece Face ID nu îți poate recunoaște fața cu masca pe ea. Atât timp cât telefonul și ceasul îți sunt la îndemână, vei putea să îți deblochezi iPhone-ul.

După ce rulezi oficial iOS 14.5 (și watchOS 7.4), este ușor să activezi funcția care îți permite să îți deblochezi iPhone-ul cu ceasul.

Astfel, trebuie să accesezi Setări – Face ID și parolă și derulează în jos până la noua opțiune – Deblocare cu Apple Watch. Activeaz-o pentru a activa funcția. Nu trebuie să modifici nimic la ceas.

Această funcție de la Apple Watch îți face viața mai ușoară în pandemie

Apple Watch

Acum că ai funcția activă, iată la ce te poți aștepta. În primul rând, și cel mai important de reținut, este că telefonul nu îți caută fața cu o mască, ci caută o față cu o mască. Cu această funcție activată, când prietena ta poartă o mască, spre exemplu, poate să-ți deblocheze telefonul fără nicio problemă dacă te afli în aropiere. Apple chiar te avertizează în legătură cu acest lucru atunci când activezi funcția. N-ai vrea să fii… surprins că altcineva îți umblă în telefon, nu?

Cu toate acestea, partea bună e că de fiecare dată când Apple Watch este folosit pentru a-ți debloca telefonul, ceasul va vibra și va afișa o notificare care spune că telefonul tău a fost deblocat și apare și un buton pentru a-l bloca. Apăsarea butonului de blocare îți blochează imediat telefonul și necesită o parolă la următoarea deblocare.

E foarte comod cu această funcție – nu trebuie să îți introduci codul de acces de fiecare dată când vrei să-ți verifici lista în timp ce faci cumpărături. Este un beneficiu imens și merită ceea ce poate fi un compromis de securitate relativ minor. Este posibil ca funcția să nu fie benefică pentru cei cu informații super-secrete în telefoanele lor, dar pentru toți ceilalți va fi o îmbunătățire a calității vieții.