Cititorul de amprente de la Apple, în următorul iPhone: ce știm deja

Cititorul de amprente de la Apple, în următorul iPhone: ce știm deja

Touch ID, caracteristica electronică de recunoaștere a amprentelor digitale de la Apple, nu a dispărut niciodată. Ea se poate găsită și acum pe iPad. În schimb, pe iPhone-uri, poate fi văzută doar pe SE 2020 cu vechiul său design.

Inițial, această caracteristică a fost proiectată și lansată de Apple Inc. Ea permite utilizatorilor să blocheze dispozitive și să facă achiziții în diferite magazine media digitale Apple. Touch ID – ul a fost introdus pentru prima dată pe iPhone cu modelul 5S din 2013.

Se zvonea că acesta se va întoarce la iPhone-urile principale, dar Mark Gurman infirmă acest lucru, în Bloomberg Power On. În schimb, confirmă faptul că Face ID-ul va fi încorporat în afișajele viitoarelor modele high-end, cum este iPhone-ul.

Modelele mai ieftine ar putea rămâne cu sistemul de scanare facială în stil notch. Încă nu este confirmat nimic, totul este doar la nivel de discuție. Seria iPhone 13 va fi lansată în septembrie, dar nu va suferi schimbări majore.

Se vorbește despre un nou iPhone SE pentru 2022 cu conectivitate 5G. Va fi același design bazat pe iPhone 8 cu  un LCD de 4,7”. Poate să fie cu cititor de amprente ori cu buton. Cu toate acestea, Gurman sugerează că noul SE va avea în schimb Face ID. Dar asta va fi pentru modelele premium.

Cu ce vine seria iPhone 13?

Oricum, după spusele lui Mark Gurman, se așteaptă ca seria iPhone 13 să câștige Always-on Display, pentru design-ul ecranului inspirat de Apple Watch. iPhone 13 va avea crestături mai mici. Iar modele Pro vor înregistra o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Pentru generația iPhone 14, se vor adăuga panouri LTPO de 120 Hz pentru toate modelele. Anul următor, modelul mini va dispărea. Analiști se așteaptă să vadă două dispozitive de 6,1  și alte două de 6,7.

Analistul Ming-Chi Kuo susține că Apple va folosi cititoare de amprente sub afișaj pentru generația 2022. Producătorii de la Apple nu au fost mulțumiți de cum a funcționat acest tip de senzor în timpul testării. De aceea, l-au decalat pentru anul viitor.

Etichete: