TouchID revine la Apple: iPhone-ul care va avea opțiunea

TouchID revine la Apple: iPhone-ul care va avea opțiunea

Chiar dacă nu a fost văzut încă iPhone 13, care este așteptat în luna septembrie, deja apar indicii cu privire la iPhone 14, urmând a fi lansat în 2022. Un analist prezice că Apple va aduce anul viitor TouchID în cadrul dispozitivului.

Analistul Ming-Chi Kuo afirmă într-o notă adresată investitorilor, că iPhone-ul de anul viitor va readuce TouchID sub forma unui senzor de amprentă încorporat în display.

În notă, raportată de MacRumors, Kuo spune că gama iPhone 2022 va avea două dimensiuni diferite de ecran: 6,1 inci și 6,7 inci, cu două modele diferite disponibile pentru fiecare dimensiune, probabil o versiune pro și una mai accesibilă, non-pro.

Se așteaptă ca iPhone-ul non-pro de 6,7 inci să coste mai puțin de 900 de dolari, dar, din păcate, din cauza măsurilor de economisire a costurilor necesare pentru atingerea țintei de preț, noii senzori de amprentă pe ecran ai Apple pot fi disponibili doar pe modelele pro mai scumpe.

Noutățile cu care vine Apple, aparte de TouchID

Te poți aștepta și la alte îmbunătățiri în gama anului viitor de la Apple. Kuo spune că iPhone 14 va veni cu o actualizare a camerei cu un nou obiectiv cu unghi larg de 48 MP.

În afară de Touch ID și o cameră foto mai bună, detaliile de dimensionare ale iPhone 14 ar putea fi uriașe, acestea sugerând că Apple nu va lansa un dispozitiv mai mic de 5,4 inci în linia principală de iPhone în 2022.

Acestea fiind spuse, ar putea exista încă puțină speranță pentru fanii iPhone-ului de dimensiuni mai mici.  Kuo susține că Apple intenționează să lanseze un iPhone SE actualizat, undeva în prima jumătate a anului 2022, iar potrivit spuselor acestuia, va fi „cel mai ieftin iPhone 5G vreodată”. Așadar, în timp ce iPhone-urile mici nu vor dispărea în întregime, în viitor se pare că vor fi actualizate pe o cadență separată de linia principală de iPhone.

Citește și: