Autovehiculul cu numărul un milion de la Ford, în România: ce model s-a produs la uzina din Craiova

Autovehiculul cu numărul un milion de la Ford, în România: ce model s-a produs la uzina din Craiova

Ford sărbătorește producerea autovehiculului cu numărul un milion, la uzina din Craiova. Acest obiectiv de producție s-a petrecut după 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009.

La fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, cum ar fi inovatorul B-Max, precum și modelul EcoSport, care se produce continuare aici alături de Puma.

Ford scrie istorie la noi în țară

De asemenea, la începutul anului 2021, compania a confirmat că va investi trei sute de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, scrie Economica. Acest model va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va fi lansată în 2024.

E important de reținut că aceasta va fi o premieră în țara noastră: va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Nici investițiile n-au fost mici, la fabrica din Craiova. Astfel, au fost instalați peste șase sute de roboți, pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor.

Mai mult, șase mii de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare ale fabricii Ford de talie mondială din Craiova.

Dacă ne referim la investiția totală a Ford în operațiunile sale de producție din România, aceasta ajunge aproape de două miliarde de dolari de la preluarea fabricii din Craiova în 2008.

Ford rămâne pe deplin angajat să ofere un viitor cu zero emisii clienților săi de vehicule comerciale din Europa. Iar acest lucru se va reflecta prin producerea unui nou vehicul complet electric în 2024, la uzina din Craiova.

Compania a luat o decizie importantă: întreaga sa gamă de vehicule comerciale să fie capabilă să emită zero, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Iar în ceea ce privește vânzările, două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de vehicule complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Poți urmări mai jos un video special creat cu ocazia aniversării Ford.

Citește și:
Etichete: