Ford începe modernizarea: ce fel de piese a început să utilizeze

Ford începe modernizarea: ce fel de piese a început să utilizeze

Ford se laudă că a folosit plastic reciclat pentru dotarea unei mașini cu ardere internă.

Este doar un mic clip pentru scaunele pasagerilor din spate, care ajută atunci când airbagurile laterale sunt declanșate pe modelul Bronco Sport.

Dar reutilizarea plasticului în industria auto „este un exemplu puternic de economie circulară și, deși aceste cleme sunt mici, ele reprezintă un prim pas important în explorările noastre de a folosi plastic oceanic reciclat pentru piese suplimentare și pe modele suplimentare în viitor. ”, a declarat Jim Buczkowski, vicepreședinte de cercetare la Ford.

Rezistența și durabilitatea materialului de nailon este egală cu cea a pieselor pe bază de petrol utilizate anterior, dar cu o economie de costuri de 10% și mai puțină energie necesară pentru a le produce, a spus compania.

Reciclarea este singura soluție pentru salvarea planetei

Ford a colaborat cu DSM Engineering Materials, care colectează materialul plastic din Oceanul Indian și Marea Arabiei. Articolele produse din materiale plastice colectate din oceane includ o gamă largă de bunuri de larg consum, dar până în prezent nu au fost incluse și piese auto.

Recent, producătorul auto a folosit sticle de apă reciclate pentru a produce scuturi, care îmbunătățesc aerodinamica și reduc zgomotul pe Ford Escape 2020.

Până la 13 milioane de tone de plastic intră în ocean în fiecare an, amenințând viața marină și poluând țărmurile. O mare parte din aceasta este atribuită industriei pescuitului, care a ajuns să se bazeze pe plasele de pescuit din plastic și alte echipamente din cauza durabilității, greutății ușoare și costului scăzut al materialului.

CEO-ul Ford, Jim Farley, a postat pe Twitter planurile companiei de a deveni al doilea cel mai mare producător de vehicule electrice după Tesla.

Până când se întâmplă asta, totuși, noile elemente reciclate reprezintă mai mult un indiciu al acestui viitor decât o piatră de hotar majoră.

Citește și: