Apple, surprizele pregătite pentru noul iPhone 13: ce e funcția de reverse charging

Apple, surprizele pregătite pentru noul iPhone 13: ce e funcția de reverse charging

Apple se pregătește să introducă mai multe funcții pentru noua generație de iPhone 13. Una dintre ele se numește reverse charging.

Americanii de la Apple au planuri mari pentru noile modele iPhone 13, care vor fi lansate în această toamnă. Noile telefoane ar putea beneficia de încărcare wireless mai rapidă, dar și suport reverse charging. E o funcție de care se vorbește de ceva vreme, dar detalii concrete nu prea au venit.

Mai mult, utilizatorii de Android beneficiază deja de așa ceva, iar acest lucru le permite o încărcare mult mai rapidă în modul wireless. Apple nu vrea să se lase mai prejos.

Noul iPhone 13, cu totul altfel

Sursele care urmăresc îndeaproape ce se întâmplă în piața telefoanelor susțin că lista de componente selectată de Apple pentru seria de telefoane iPhone 13 include și un modul pentru funcția de încărcare wireless mult mai mare decât cel întâlnit la seria iPhone 12.

Ar putea fi o îmbunătățire majoră față de actuala generație.

Experții susțin că ar există cel puțin două explicații: Apple fie țintește să îmbunătățească eficiența transferului de energie, cu scopul diminuării căldurii degajate în timpul procesului de încărcare, fie intenționează să crească pur și simplu puterea de încărcare la un nivel mai apropiat competiției. Adică ce oferă în prezent Android.

Doar că trebuie luat în calcul și un alt aspect: bobina de inducție supradimensionată mărește atât costul de fabricație, cât și amprenta de spațiu ocupată în carcasa telefonului. Pe lângă eficiență sporită, un alt beneficiu aproape garantat este suportul reverse charging, de folosit pentru încărcarea altor gadgeturi Apple compatibile.

Potrivit documentației trimisă autorității americane FCC, puterea  de încărcare va fi limitată la doar 5W, suficient pentru accesorii cum ar fi căștile AirPods.

iPhone 13 va veni, cel mai probabil, în luna septembrie, atunci când, în mod tradițional, Apple anunță noua generație de telefoane. Noile modele s-ar putea să fie mai ieftine decât ai crede. Specialiștii cred că noul model ar putea avea cam același preț ca iPhone 12. La actuala generație, prețurile pornesc de la 799 de dolari.

iPhone 13 ar putea avea un preț de pornire undeva tot în această zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: