Apple și Google, acuzate de colaborare cu Kremlinul. Cine face aceste afirmații

Apple și Google, acuzate de colaborare cu Kremlinul. Cine face aceste afirmații

Marii giganți ai tehnologiei, Apple și Google, sunt acuzați într-o postare pe Instagram. Aceștia sunt bănuiți de colaborare cu Kremlinul. Aleksei Navalnîi este cel care le aduce asemenea acuzații grave.

Aleksei Anatolievici Navalnîi este un jurist, activist și politician rus. Din anul 2009, el a devenit mai cunoscut în media și a căpătat popularitate în Rusia. Acesta s-a făcut marcat datorită criticilor aduse regimului Vladimir Putin. Acuzațiile lui se referă la corupție. Adesea, organizează demonstrații în care promovează, în mod vehement, democrația și condamnă corupția politică a Rusiei.

În 2012, Wall Street Journal l-a descris ca fiind ”omul de care se teme Vladimir Putin cel mai mult”. Aleksei a fost arestat de nenumărate ori de autoritățile ruse. Cel mai serios caz a fost în 2012, când reprezentanții ruși l-au acuzat de fraude și delapidări. Acuzațiile au fost respinse de acesta.

Ce spune Aleksei Navalnîi despre Apple și Google?

Opozantul rus aflat în închisoare, i-a acuzat joi pe giganții tech de colaborare cu Kremlinul. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că aceștia și-au eliminat aplicația dedicată alegerilor legislative, la cererea autorităților ruse.

”Dacă ceva m-a surprins în timpul alegerilor, nu atât Putin este cel care falsifică rezultatele, ci modul în care autotputernicul Big Tech a devenit obedient complice”, a spus Aleksei. Aceste acuzații le-au fost aduse într-o postare făcută de acesta pe Instagram. El a mai adăugat, de asemenea că îi consideră ”lași și lacomi”.

În Rusia, timp de trei zile, au avut loc alegerile parlamentare. În urma lor, partidul președintelui Vladimir Putin s-a clasat pe locul întâi. Potrivit rezultatelor preliminare, Partidul Comunist a avut 25,17% din voturi și a obținut locul doi. Astfel, Klemlinul a eliminat candidații opoziției.

După trei zile de vot, secțiile din toată Rusia s-au închis, deși până la ora 19:00, în ultima zi, prezența la vot a fost de 45,15%. Au fost multe imagini și informații care au arătat că s-au comis fraude. Șefa Comisiei Electorale Centrale a confirmat, și ea, că s-au găsit 12 cazuri de voturi multiple, la nivel național.

Citește și: