Android 12 vine cu o schimbare importantă. Află cum poți să-ți controlezi telefonul, de acum

Android 12 vine cu o schimbare importantă. Află cum poți să-ți controlezi telefonul, de acum

Android 12 beta vine cu noi funcții. Acestea țin de controlul mai ușor al telefonului. Datorită acestor schimbări, de acum, se va putea controla telefonul cu fața. Pe lângă asta, noua versiune se referă și la eficiența compresiei video și a imaginilor. Acesta schimbare ajută utilizatorii și în ceea ce privește salvarea datelor. Pe lângă propriile aplicații de accesibilitate, Google mai are o noutate. Dezvoltatorii pot să creeze instrumente pentru persoane cu dizabilități.

Ce setări poți face de acum?

Versiunea beta a suitei Android a ajuns recent pe telefoanele Pixel. Ea include un mod nou și elegant de a vă controla telefonul. ”Comutatorul de cameră ” vă permite să folosiți gesturile feței pentru a finaliza o serie de acțiuni. Cu ajutorul ei, puteți seta aplicația să detecteze când zâmbiți sau ridicați o sprânceană pentru a vă deschide panoul de notificări sau setările rapide. Dacă vreți, puteți seta ca în momentul în care deschideți gura să derulați înainte sau înapoi. Actualizarea vă permite să alegeți în jur de șase gesturi faciale pentru diverse acțiuni. De asemenea, se pot aloca peste o duzină de comenzi telefonice. Acestea pot fi modificate în funcție de dimensiunea gesturilor. Ele sunt utile pentru a împiedica aplicația să inițieze în mod constant acțiuni.

”Comutatorul de cameră” poate fi setat din ”comutatorul de acces” care se află în meniul de setări de accesibilitate. Practic, noul mod de accesibilitate vă permite să dați comenzi fără a folosi ecranul tactil. Noua versiune vă lasă să folosiți și un dispozitiv extern. Acesta poate fi accesat printr-o conexiune USB sau Bluetooth sau prin apăsarea butoanelor încorporate de pe telefon. Dacă ne gândim că deja sunteți obișnuiți să deblocați telefonul cu fața, noile module nu ar trebui să fie greu de accesat. În timp ce utilizați această funcție veți fi notificat de faptul că e activă printr-o pictogramă persistentă care vă indică acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: