Android 12, aproape gata: ce trebuie să știi despre viitorul sistem de operare de la Google

Android 12, aproape gata: ce trebuie să știi despre viitorul sistem de operare de la Google

Google a lansat a patra versiune beta Android 12. Aceasta, pune accent pe calitatea și stabilitatea platformei.

Noua versiune vine cu o altă interfață făcută să se adapteze cerințelor utilizatorilor. Performanța, confidențialitatea și securitatea sunt mult îmbunătățite în ceea ce privește această versiune.

Potrivit Google ”„API-urile Android 12 și toate comportamentele cu care se confruntă aplicațiile sunt finalizate”.  Google a spus în martie că speră să atingă stabilitatea platformei  în august, deci a fost finalizată la timp.

Google își dorește  să lanseze Android 12 pe scară largă în următoarele luni. Cel mai probabil, se va lansa alături de gama Pixel 6.

Android 12 beta poate fi accesat deja de pe mai multe dispozitive. Împreună cu telefoanele Google Pixel, OnePlus, Xiaomi și ZTE, este disponibil și pe Google TV.

Google confirmă că, pe lângă un aspect renovat mai vine și cu caracteristici ce privesc confidențialitatea și interactivitatea.  Include funcții de notificări revizuite, suport mai bun pentru capturi de ecran, modul cu o singură mână și multe altele.

Cât de bun va fi Android 12

Android 12 este actualizarea din 2021 pentru sistemul de operare Android Google, bazat pe Android 11 din 2020. Unele telefoane încă nu îl au, de aceea este mai mult decât o simplă actualizare interactivă.

Google îl descrie ca fiind cea mai mare schimbare de design din istoria Androidului.

Pentru aplicații, versiunea beta 4 pune accentul pe compatibilitate și calitate.

Un nou tablou de bord din setări permite utilizatorilor să vadă care aplicații accesează ce tip de date și când.

Utilizatorii pot ajusta permisiunile dacă este necesar și pot solicita detalii de la aplicații cu privire la motivul accesului.

Acum sunt indicatoare pentru microfon și cameră. Android 12 afișează un indicator în bara de stare atunci când o aplicație folosește camera sau microfonul.

Comutările noi din setări rapide permit utilizatorilor să dezactiveze instantaneu accesul la microfon și cameră pentru toate aplicațiile.

În ceea ce privește stabilitatea platformei, acum Android 12 poate fi considerat ca variantă finală. Mai ales în ceea ce privește interfața și comportamentul aplicațiilor.


                          
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: