Amazon Prime are planuri ambițioase cu „Wheel of Time”: ce vrea să facă cu serialul fantasy

Amazon Prime are planuri ambițioase cu „Wheel of Time”: ce vrea să facă cu serialul fantasy

Amazon Prime pare să parieze pe „Wheel of Time”. Gigantul de streaming ar vrea, dacă se va putea, să transforme acest serial fantasy într-unul de (foarte) lungă durată.

În cazul în care nu știați, există mai bine de doisprezece cărți întregi pline de povești fantasy care ar putea fi adaptate în noul serial tv, marca Amazon Prime. În urma succesului de proporții înregistrat de primele episoade lansate până în prezent, Amazon Prime a decis ca, în măsura în care acest lucru va fi posibil, să continue povestea astfel încât să acopere un număr de doisprezece cărți. Desigur, vorbim despre un plan ambițios și de lungă durată, care s-ar putea (sau nu) să fie finalizat.

„Wheel of Time” este serialul fantasy pe care fanii genului îl așteptau de ceva vreme

Lansat în data de 19 noiembrie 2021, „Wheel of Time” s-a cățărat destul de rapid în topul preferințelor celor care se hrănesc spiritual cu fantasy, concurând cot la cot cu „The Witcher”, producția de succes a celor de la Netflix.

Serialul urmărește, de asemenea, să egaleze succesul de care s-a bucurat, la vremea sa, „Game of Thrones”.

Sezonul întâi al producției întruchipează adaptarea primului roman, „The Eye of the World”, scris de Robert Jordan, care a decedat în 2007. Povestea urmărește aventurile lui Rand al’Thor, un personaj care lucrează în slujba figurii mitice „The Dragon Reborn” (dragonul renăscut). Acesta, împreună cu o serie de alte personaje, călătoresc în timp și spațiu, în încercarea de a salva lumea.

Rămâne de văzut dacă „The Wheel of Time” va reuși să devină acel serial de lungă durată pe care l-a așteptat toată lumea. Dacă va deveni, sau nu, cel mai longeviv serial fantasy, depinde atât de componenta financiară, cât și fanii acestuia, care vor trebui să susțină mult iubita producție prin cote ridicate de audiență, astfel încât Amazon Prime să considere oportună continuare, până la acoperirea celor doisprezece cărți, conform promisiunii.

Citește și: