Ai crede că este o trotinetă electrică pentru marfă, dar e mai deșteaptă decât atât

Ai crede că este o trotinetă electrică pentru marfă, dar e mai deșteaptă decât atât

În cazul în care vrei să transporți mai multe lucruri și ești amator de trotinete, un nou gadget electric își propune să-ți satisfacă nevoia. Este intitulat Polestar Re:Move.

Polestar este un brand deținut de Volvo care a făcut cap de afiș în ultimii ani prin intermediul câtorva mașini electrice de top. Ca referință, Polestar 2, unul dintre autovehiculele companiei are un preț de pornire de 60.000 de dolari. Din motive greu de înțeles însă, tot Polestar s-a gândit să investească timp și bani în această trotinetă futuristă care face parte dintr-o categorie proprie de mijloace de transport.

Unii au prezentat-o ca o sanie electrică cu trei roți, dar având în vedere poziția în care te vei afla când o conduci, mi se pare că are mai multe în comun cu o trotinetă. Indiferent cum o percepi, important este că Re:Move are dimensiuni potrivite pentru a fi condusă pe pista de biciclete din majoritatea țărilor de pe mapamond. Nu sunt convins că ceilalți bicicliști vor fi de acord cu asta, dar pe partea de legalitate, ești acoperit.

Polestar Re:Move reprezintă colaborarea dintre producătorul auto, designerul industrial Konstantin Krcic, producătorul de motociclete electrice Cake, producătorul de aluminiu Hydro și, nu în ultimul rând, revista Wallpaper. Cu alte cuvinte, s-au străduit mulți ca acest proiect să fie materializat. Cel puțin pe hârtie, deși vei putea și tu să-l cumperi, gadgetul a fost gândit pentru a facilita livrare coletelor omniprezente în viața noastră pe distanțe mici.

Momentan, nu se cunosc foarte multe particularități tehnice ale ”bolidului”, dar, pe lângă faptul că îl vei putea utiliza pe pista de biciclete, este capabil să transporte fără emoții până la 270 de kilograme. Scazi greutate conducătorului și vezi câtă marfă mai poți pune în față. Întreaga construcție este din aluminiu reciclat.

Momentan, Polestar Re:Move se află în stadiu de prototip, dar o versiune comercială va fi dezvăluită în toamna acestui an. Mai multe particularități legate de construcție vor fi dezvăluite în cadrul SXSW pe 17 martie.

polestar trotineta electrica 2

Citește și: