Un bărbat și-a lăsat tot satul fără internet din cauza unui televizor

Un bărbat și-a lăsat tot satul fără internet din cauza unui televizor

Un sat din Marea Britanie a rămas fără internet timp de 18 luni din cauza unui televizor vechi.

Misterul din spatele motivului pentru care un sat întreg din Marea Britanie a rămas fără internet, în fiecare dimineață la ora 7, a fost rezolvat atunci când inginerii au descoperit că un televizor vechi era de vină.

Un gospodar din Aberhosan, Powys, nu știa că vechiul lui televizor emite un semnal care interfera cu semnalul de internet al întregului sat. El dădea drumul la televizor în fiecare dimineață când se trezea, la 7, și tot satul rămânea fără internet.

Astfel, după 18 luni, inginerii au început o investigație după ce un program de înlocuire a cablului nu a reușit să rezolve problema. Bărbatul a fost foarte jenat să afle că el era motivul pentru care toți vecinii lui rămâneau fără internet și a promis că nu va mai folosi televizorul. Satul are acum un semnal stabil de internet.

Inginerii au fost nedumeriți de problema continuă și nu au găsit defecțiunea până când au folosit un dispozitiv de monitorizare. Se pare că interferențele electrice emise de televizorul lui second-hand afectau semnalul.

Michael Jones, unul din inginerii care au descoperit problema, a spus că bărbatul „a oprit imediat televizorul şi a promis că nu îl va mai folosi vreodată”. Se pare că acesta s-a ţinut de cuvânt, pentru că satul nu s-a mai confruntat cu probleme ale internetului de atunci, conform BBC.

Specialiștii ingineri din Țara Galilor au spus că orice componentă electrică – de la lumini exterioare la microunde – poate avea un impact asupra conexiunilor de bandă largă. „Am sfătui oamenii să se asigure că aparatele lor electrice sunt certificate în mod corespunzător și îndeplinesc standardele britanice actuale. Și dacă au o eroare, s-o raporteze furnizorului de servicii în primă instanță, astfel încât să putem investiga”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: