Tehnologia care va schimba radical aceste industrii tradiționale

Tehnologia care va schimba radical aceste industrii tradiționale

Vinificație, irigație, walkie-talkie, instrumente antifurt – aceste industrii există de zeci de ani și chiar mii de ani. Cum le poate schimba Internet of Things (IoT)?

Gurtam, dezvoltatorul platformei IoT Wialon, a organizat un concurs IoT pentru a vedea cât de profund poate transforma IoT industriile bine cunoscute. Chiar și cele mai conservatoare zone se schimbă. Iată șase exemple de astfel de transformări.

Încuietori electronice

Una dintre cele mai mari probleme cu serviciile de livrare este furtul de marfă.

Soluțiile standard pentru această problemă s-au bazat pe fiabilitatea încuietorilor vehiculelor, a ușilor și a atenției și onestității șoferului. Niciunul dintre ei nu a asigurat siguranța mărfurilor și capacitatea de a acționa rapid în caz de furt.

A + A Security din Azerbaidjan a dezvoltat o soluție IoT care raportează instantaneu deschiderea ușilor compartimentului de marfă dacă un vehicul se află în afara unui depozit sau a unui magazin.

Încuietorile electronice inteligente instalate pot fi deschise numai de către persoane autorizate și în locurile indicate.

Producția de vin

După cum s-a dovedit, există un loc pentru IoT în procesele de vinificație vechi de 8.000 de ani.

Pentru un viticultor din sudul Rusiei, compania Interra a instalat senzori pe camioanele care transportă struguri. Senzorii cântăresc strugurii chiar în interiorul mașinii și transferă date pe o platformă software. Sistemul de identificare a șoferului și remorcii ajută la gestionarea încărcării echipamentului.

În practică, arată cam așa: Platforma află că șoferul transportă un soi specific de struguri și îl direcționează automat către un loc pentru descărcare.

Senzorii sunt, de asemenea, instalați pe prese de zdrobire a strugurilor, oferind toate informațiile despre producția de vin.

Conducerea în siguranță a macaralei

De mulți ani, lucrul cu acest echipament a fost reglementat de standardele de siguranță stabilite pentru un model specific de macara și de regulile șantierului.

Cu toate acestea, direct la locul de muncă, un operator de macara ar putea ignora orice normă și ar putea folosi echipamentul după cum a considerat potrivit.

Compania mexicană Cellamerica a construit un sistem care monitorizează înclinarea macaralelor, unghiurile și mișcarea acesteia.

Dacă unghiurile se schimbă prea brusc sau un operator se deplasează în jurul locației cu brațul ridicat, motorul se va opri automat. Pentru a-l reporni, operatorul trebuie mai întâi să remedieze problema.

Reinventarea radioului

Cu un set clasic de funcții, aparatele de radio portabile au dezavantajele clasice – un număr limitat de canale și funcționalitate primitivă de monitorizare a locației.

Compania Yollar din Azerbaidjan a revizuit conceptul de radio portabil.

În primul rând, au proiectat noi modele de echipamente. În al doilea rând, compania a implementat un centru de dispecerat complet pentru ca clientul să asculte orice canal, să primească notificări, să urmărească locația, să controleze dispozitivele de la distanță și multe altele.

Irigare inteligentă

Agricultura inteligentă este una dintre tendințele agricole, care nu poate fi imaginată fără sisteme inteligente de irigare.

Interra a dezvoltat o soluție specială IoT pentru a rezolva problemele de irigare. Fiecare mașină este echipată cu dispozitive pentru controlul mișcării, colectarea datelor de la senzori și telecomandă. Datele sunt transferate în sistemul Wialon pentru prelucrare ulterioară.

Compania a redus costurile de întreținere, a crescut rentabilitatea investiției la mașinile de irigat și poate asigura acum culturi de înaltă calitate.

Combaterea Covid-19

X-Telia (Canada) a creat o soluție pentru combaterea răspândirii virusului pe șantiere imense de construcții.

O aplicație instalată pe smartphone-urile dispozitivelor de curățat scanează un cod QR de pe suprafața obiectelor care au fost curățate și dezinfectate.

De îndată ce un agent de curățenie termină de lucrat, el sau ea scanează codul, iar informațiile din aplicația mobilă sunt trimise în stocarea cloud și prezentate clientului sub formă de rapoarte – ce a fost curățat și când.

Soluția de la X-Telia a permis clientului, o companie de construcții, să asigure condiții de muncă sigure pentru 2.000 de persoane și să respecte cerințele sanitare de reglementare stricte.

“Ca parte a competiției IoT a anului, am demonstrat oportunitățile pe care sfera IoT și telematica le oferă afacerii”, spune Aliaksandr Kuushynau, șeful diviziei Wialon a Gurtam. “Ne bucurăm să vedem că toate acestea au fost implementate pe platforma Wialon”.

“Am văzut proiecte grozave, de la utilizarea IoT în aviație la automatizarea hrănirii vitelor în Mexic, de la combaterea Covid-19 la cercetarea geologică în Siberia. Aceste proiecte demonstrează noi orizonturi pe care tehnologiile ni le deschid în cazul implementării corecte a acestora în procesele oricărei companii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: