Orice ai face, nu folosi acest tip de încuietoare inteligentă pentru casa ta

Orice ai face, nu folosi acest tip de încuietoare inteligentă pentru casa ta

Specialiști în securitate cibernetică anunță că una dintre cele mai populare încuietori inteligente folosite în locuințe constituie un pericol.

August Smart Lock Pro poate permite accesul la informațiile din casă. O eroare de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în apropierea dispozitivelor de blocare să intercepteze datele de acces la rețeaua Wi-fi.

Astfel pot controla toate dispozitivele conectate din locuință. Bitdefender a descoperit că încuietoarea inteligentă comunică cu aplicația de instalare de pe telefon în mod criptat, însă cheia de criptare este stocată direct în aplicație. Acest lucru poate permite unui potențial infractor să intercepteze traficul de internet și deci parola rețelei Wi-fi.

De ce ar trebui să ne temem?

„Nimic nu pune mai tare în pericol securitatea și intimitatea decât dispozitivele conectate la internet. Într-un atac de acest fel, infractorul capătă acces la orice dispozitiv conectat la internet pe care îl avem în casă. Asta înseamnă că atacatorul poate face orice, de la compromiterea routerului, la furtul datelor de pe dispozitive și redarea de imagini și videoclipuri pe ecranele din casă.”
Bogdan Botezatu, director de cercetare în amenințări informatice la Bitdefender

Vulnerabilitatea descoperită la dispozitivele inteligente a fost comunicată producătorului în 9 decembrie 2019 și a fost confirmată nouă zile mai târziu de către acesta. În iunie 2020 urma să aibă loc o comunicare publică comună, însă producătorul a încetat să mai comunice cu cei de la Bitdefender, iar compania de securitate informatică a decis să facă public raportul.

O vulnerabilitate similară a fost descoperită și la soneriile inteligente Ring Doorbell Pro tot de către specialiștii de la Bitdefender în luna decembrie. Atunci, camerele au primit o actualizare de securitate care să repare vulnerabilitatea semnalată celor de la Amazon.

Încuietorile inteligente au devenit foarte populare și sunt folosite inclusiv pentru locuințe închiriate turiștilor. Acest tip de încuietori oferă proprietarilor posibilitatea de a permite și revoca accesul în locuință prin distribuirea unui cod PIN în momentul rezervării. Această facilitate a eliminat nevoia de întâlnire fizică între proprietar și oaspeți, dovedindu-se extrem de utilă în această perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: