Solitaire a împlinit 30 de ani și surpriza e că încă e folosit de zeci de milioane de oameni

Da, există și jocuri pe calculator care ți-au marcat copilăria, deși mare parte din timp ți-o petreceai, probabil, pe afară. Unul dintre ele tocmai a împlinit 30 de ani de la lansare și este încă jucat de zeci de milioane de oameni la nivel mondial.

În urmă cu vreo 30 de ani, tehnologia era încă la început și nu mulți dețineau un calculator acasă. Totuși, spre sfârșitul anilor 90, au început să apară și prin România diverse jocuri, iar lumea s-a familiarizat cu ele. Unul dintre ele e Solitaire – creat de Microsoft.

În caz că nu știai, a fost creat, de fapt, pentru a-i învăța pe oameni cum să folosească mouse-ul. Și, la 30 de ani de la lansare, acest joc pare nemuritor. Are lunar 35 de milioane de jucători activi. Și, da, e posibil ca printre aceștia să fie și mulți angajați de prin instituțiile publice din România.

Solitaire, jocul copilăriei tale ce tocmai a împlinit 30 de ani

Solitaire a fost creat în urmă cu trei decenii pentru a-i familiariza pe oameni cu mouse-ul. Ulterior, tehnologia a evoluat și au apărut o serie de alte jocuri mult mai sofisticate. Și totuși Solitaire n-a dispărut. Ba din contră, a reușit să-și păstreze fani în întreaga lume până și astăzi, când vorbim deja de viitorul roboților, mașini autonome și inteligență artificială.

Microsoft l-a păstrat în fiecare versiune lansată și chiar l-a îmbunătățit.

Uite, spre exemplu, cum arată versiunea actuală de pe Windows 10, atunci când cauți numele jocului în bara de start:

 

Jocul Solitaire e strâns legat de numele lui Wes Cherry, un intern de la Microsoft care l-a gândit. El  a fost programatorul care a conceput prima dată jocul, iar Susan Kare a proiectat pachetul de cărți original. Cherry implementase și un „mod dedicat șefilor” în Windows Solitaire. Era acolo un tabel fals conceput pentru a-i păcăli pe colegii de muncă, însă Microsoft a cerut ca această funcție să nu fie păstrată.

Chiar dacă a fost scos din Windows 8, Solitaire a devenit disponibil din nou în 2015, pe Windows 10. În plus, jocul este disponibil pe toate sistemele de operare principale. Microsoft oferă Solitaire pe Windows, iOS, Android, dar și pe web.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: