Simulatorul SpaceX care-ți arată cât de dificil e să controlezi o navă spațială

Simulatorul SpaceX care-ți arată cât de dificil e să controlezi o navă spațială

SpaceX îți pune la dispoziție un simulator prin care te lasă să verifici cât de priceput ai fi ca astronaut în spațiul cosmic.

În cazul în care ești curios cum se pilotează o navetă spațială, acest simulator pus la dispoziție de compania lui Elon Musk te lasă să vezi cât de bine te-ai descurca. Simulatorul te lasă să pilotezi nava Crew Dragon, iar misiunea ta este să aterizezi capsula la Stația Spațială Internațională folosind chiar interfața pe care o folosesc și piloții reali.

Pentru a îndeplini misiunea, țintește diamantul verde markat pe maneta de control. Numerele verzi pe care le vezi arată corecțiile necesare pe care trebuie să le faci pentru a ajunge la Stația Spațială. SpaceX spune că aterizarea va fi considerat reușită atunci când toate numerele de corecție afișate sunt sub valoarea de 0,2. De asemenea, trebuie să fii atent și la numerele colorate cu albastru pentru că acestea arată viteza cu care te deplasezi prin spațiu.

Ce te învață simulatorul SpaceX

Compania te sfătuiește că cel mai bine ar fi să faci mișcări precise, nu mișcări bruște și ample. Același lucru îl fac și astronauții pentru a evita fie să rateze complet Stația Spațială Internțională, fie să se ciocnească efectiv cu aceasta. În viața reală, a adăugat SpaceX, procedura este, de fapt, opțională. În aceste misiuni, Crew Dragon aterizează și decoltează automat de la Stația Spațială Internațională, însă echipajul poate prelua controlul manual al navei spațiale, dacă este necesar.

Provocarea în cadrul acestui simulator este mai puțin legată de controlarea navetei spațiale, ci mai mult despre înțelegerea felului în care funcționează zborul spațial.

Astronauții NASA, Bob Behnken și Doug Hurley, vor pilota prima misiune a Crew Dragon. Acest zbor de testare este programat să aibă loc pe 27 mai. Dacă totul merge fără probleme, un echipaj format din patru astronauți se va urca la bordul următorului Dragon Crew pentru a se îndrepta spre Stația Spațială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: