Șeful PSD, avertisment pentru Guvern: ”Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție”

Șeful PSD, avertisment pentru Guvern: ”Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție”

Nu a trecut mult de la decizia CCR de neconstituționalitate a reglării cuantumului amenzilor pe perioada stării de urgență, iar Marcel Ciolacu de la PSD a venit cu amenințări la adresa Guvernului Orban.

Din cauza unei decizii a Curții Constituționale din România, validitatea amenzilor primite pentru încălcarea reglementărilor pe timpul stării de urgență a fost pusă sub semnul întrebării. La această oră, nu este foarte clar dacă amenzile vor fi anulate sau dacă vei fi nevoit să le contești în tribunal.

Unii sunt de părere că ai voie să le contești doar dacă te afli într-o perioadă de 30 de zile de la momentul în care ai primit-o. În orice caz, în această stare de haos absolut, liderul PSD a simțit nevoia să facă o postare pe Facebook prin care să insiste pe modul în care a atras atenția Guvernului, pentru ”binele românilor”.

„Am atras atenţia Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanţele militare. Dar au preferat să acţioneze în forţă, cu gândul doar la imagine şi mai puţin la drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor! Între timp – 300 de mii de români au fost amendaţi! O lege care s-a aplicat discreţionar şi care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuşi cam mult! Nu poţi să-ţi baţi joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenţia şi termenii de aplicare a sancţiunii. Acum, aceste greşeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluţie legislativă în Parlament”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Partea drăguță este, în aceeași postare, Ciolacu a atras atenția asupra faptului că este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți. Nu a menționat însă cum ar fi posibil așa ceva, când amenzile nu reprezintă un mod valid de a penaliza cetățenii.

„Şi, în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-şi acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic. Românii, în marea lor majoritate, au înţeles şi au respectat măsurile luate de autorităţi pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur. Îi îndemn să facă la fel şi de acum înainte”, a concluzionat liderul interimar al PSD.

Citește și: