”Cetățeanul Iohannis”, abil la ”diversiuni”: avertismentul PSD prin care vrea ”să se scoată”

”Cetățeanul Iohannis”, abil la ”diversiuni”: avertismentul PSD prin care vrea ”să se scoată”

Oficialii PSD se află în modul panică și, la fiecare câteva ore, lansează un nou atac la adresa lui Iohannis și a guvernului. Este important să te facă să uiți că, sub supravegherea lor, a trecut de Camera Deputaților proiectul ce viza autonomia Ținutului Secuiesc.

Aseară, dintr-un comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis pare să fie convins de faptul că, datorită intervenției sale de ieri de la amiază, senatorii s-au opus proiectului legislativ al autonomiei secuilor. Acest lucru este imposibil de demonstrat, dar dă bine ”pe sticlă”.

„În absența unei intervenții ferme a Președintelui României, care să atragă atenția asupra gravității acestui demers primejdios și toxic pentru stabilitatea democrației românești, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgență împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituțional și extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaților, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Dincolo de reacția promptă a lui Iohannis, președintele atrage atenția asupra repercusiunilor nu foarte evidente ale unor astfel de proiecte. „Astfel de inițiative legislative, care sfidează ordinea constituțională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României!”, mai spune șeful statului. Liberalul a insistat pe faptul că asemenea situații crează tensiuni nejustificate între membrii comunității maghiare și a românilor.

Ca o reacție la acele replici, Robert Cazanciuc de la PSD a făcut o postare sarcastică pe Facebook. Prin acele cuvinte, îl atacă grav pe președintele țării. „Astăzi, la ora 19,30, cetăţeanul Iohannis ne-a anunţat că a luat act de decizia Senatului: că PSD a respins legea privind Ţinutul Secuiesc, aşa cum trebuie să facă orice om obişnuit. Pe de altă parte, e suprinzător că Preşedintele României nu ştia că Biroul Permanent al Senatului a fost convocat la ora 10,00 pentru ora 13,00, iar plenul la ora 14,00. Aşa că, emfaza de a anunţa că Senatul nu ar fi respins astăzi proiectul de lege fără imboldul prezidenţial privind Ţinutul Secuiesc nu este decât o altă diversiune, aşa cum preşedintele ne-a obişnuit în ultimele zile”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Robert Cazanciuc insistă pe faptul că orice discurs al lui Iohannis din ultimele zile nu a fost mai mult decât o diversiune. „Sigur, preşedintele ne-a mai spus prin februarie că virusul COVID-19 e o banală gripă şi a vrut să închidă şcolile până în septembrie văzând un experiment inexistent în Franţa. Nu ştiu dacă avem teste pentru virusul amneziei, dar eu îmi amintesc destul de bine că preşedintele şi-a început diversiunea zilei la ora 12,30, când deja o ţară întreaga ştia că la ora 14,00 va fi plenul Senatului cu un singur punct pe ordinea de zi”, a mai scris Robert Cazanciuc în aceeași postare de Facebook.

Citește și: