PSD, înfrângere rușinoasă definitivă la Curtea de Apel: cum ”au înșelat sistemul” social democrații

PSD, înfrângere rușinoasă definitivă la Curtea de Apel: cum ”au înșelat sistemul” social democrații

Partidul Social Democrat a pierdut un proces important la Curtea de Apel Iași, după ce a încercat să ascundă ce a făcut cu banii din subvenții de la stat.

Ca să înțelegi mai bine modul în care funcționează mașinațiile din interiorul PSD, este suficient să ai în vedere cea mai recentă înfrângere a partidului dintr-un tribunal din România. Aceasta a avut loc în fața organizației civice Reset și pentru că s-a petrecut în cadrul unei curți de apel, este definitivă.

Procesul a fost unul de foarte lungă durată, întinzându-se pe parcursul mai multor ani. A plecat de la faptul că PSD a refuzat să spună ce a făcut cu banii primiți drept subvenții de la statul român. În prima etapă, cazul a fost câștigat de Reset, dar social democrații au sperat la o victorie la apel, victorie care nu a mai venit.

Curtea de Apel Iași a menținut decizia de fond care a dat câștig de cauză în procesul intentat PSD după ce acesta a refuzat să răspundă cererii Reset, adresate în baza Legii 544/2001, prin care se solicita situația detaliată a cheltuielilor pe 2016, 2017 și 2018 provenite din subvenții de la stat.

”PSD nu a catadicsit să ne răspundă, ne-a ignorat și sfidat toate apelurile, iar după ce i-am chemat în instanță, a venit cu explicații și întâmpinări fie puerile sau caraghioase (legate de calitatea procesuală sau adresa noastră de email), fie contrare legii. Toate explicațiile fanteziste ale pârâtului au fost spulberate rând pe rând de instanța de trei judecători ai Curții de Apel Iași.”, se arată în comunicatul Reset publicat pe pagina de Facebook a organizației civice.

”Banul public determină caracterul public al informației referitoare la modalitatea sa de cheltuire. Așadar, PSD trebuie să ne spună cum și ce-a făcut cu banii din subvenții. Fără amânări și alte tertipuri. Va fi frumos”, concluzionează organizația civică pe aceeași rețea de socializare.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: