03 feb. 2020 | 09:25

Samsung Galaxy Z Flip, în video: cum arată viitorul telefon pliabil al coreenilor

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Z Flip, în video: cum arată viitorul telefon pliabil al coreenilor

Peste puțin timp, Samsung își va lansa cel de-al doilea smartphone pliabil. Acesta este intitulat Galaxy Z Flip și îți va aduce aminte de terminalele cu clapetă.

Deși este greu de apreciat dacă vor deveni sau nu un succes, terminalele pliabile, mai ales cu prețurile practicate la ora actuală, producătorii fac investiții semnificative în realizarea lor. Aparent, există totuși o piață în care câteva mii de euro pe un telefon plasticos reprezintă o afacere. Destul de mulți oameni preferă să ignore problemele legate de ecranul din plastic care nu face față foarte bine utilizării în condiții normale.

Trecând însă peste aspectele negative ale ecuației, Samsung se pregătește să lanseze noul său smartphone pliabil, intitulat Galaxy Z Flip. Comparativ cu Galaxy Fold, acesta se va deschide în sus, în loc de în lateral. S-ar putea să-ți aducă un pic aminte de recent lansatul Motorola RAZR, dar se pare că este foarte diferit.

Sub formă de prototip, tocmai a fost postat într-un scurt clip pe Twitter de către Ben Geskin, un internaut care a avut dreptate de multe ori în trecut când vine vorba de publicarea unor imagini cu terminale reale înainte de lansarea lor oficială.

Vizavi de ce putem desprinde din acest clip, telefonul pare să fie destul de compact, cu un ecran micuț pe exterior care se activează atunci când clapeta este închisă. Atunci când îl deschizi, ai parte de un ecran foarte înalt. Aparent, ar trebui să aibă la interior un panou de 6,7 inci cu o rezoluție nativă de 2636 x 1080 pixeli. Ca o inovație majoră, ecranul s-ar putea să fie protejat cu un strat foarte subțire de sticlă, în loc de plastic.

Partea de procesare va fi asigurată de o combinație între un Snapdragon 855 Plus, 8GB RAM și o memorie internă de 256GB. Nu va avea o ieșire de căști sau un slot microSD. Conform speculațiilor, ar trebui să fie anunțat la evenimentul Samsung Unpacked programat pe 11 februarie. Nu se cunoaște încă prețul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele