10 oct. 2020 | 17:45

Rival neașteptat pentru Apple și Samsung: acesta ar putea fi cel mai interesant telefon din ultimii ani

ACTUALITATE
Rival neașteptat pentru Apple și Samsung: acesta ar putea fi cel mai interesant telefon din ultimii ani
Telefonul din imagine are doar rol de ilustrare. Nu e cel produs de Qualcomm

În mod neașteptat, pe piața smartphone-urilor Android s-ar putea să apară un nou concurent. E, totodată, începutul unei colaborări interesante.

Ca să ajungi la nivelul mărcilor consacrate, precum Samsung, OnePlus, LG și chiar Motorola în ultima vreme, ai nevoie de o mulțime de resurse și un lanț de aprovizionare global pentru a pune smartphone-urile în mâinile clienților.

De aceea, poate e puțin surprinzător să auzim că noul intrat pe piață este Qualcomm.

Primele vești despre lansarea pe piață au apărut în publicația taiwaneză DigiTimes, care susține că un nou smartphone premium va fi lansat de Qualcomm  sub marcă proprie. Articolul a indicat că Qualcomm ar fi în parteneriat cu ASUS pentru a produce și distribui smartphone-urile la nivel global.

Ce promite noul smartphone de la Qualcomm?

S-ar părea că intenția Qualcomm este de a prezenta experiențe ultra-premium pentru telefoanele Android Snapdragon pe piață. Acesta ar fi, de fapt, un “super telefon”, care este conceput de Qualcomm, dar fabricat de ASUS.

Ar fi probabil un smartphone de vârf Snapdragon 875, cu toate funcțiile necesare să poată concura cu cele mai bune oferte de ceilalți producători Android. Cea mai evidentă comparație ar fi linia de hardware premium a Microsoft Surface.

ASUS este deja cunoscut pe piața smartphone-urilor Android și produce propria linie de smartphone-uri pentru gaming, cum ar fi ROG Phone 3, care este alimentat de către SoC-ul Snapdragon 865+ Qualcomm. Cu toate acestea, ASUS va produce și un dispozitiv care să concureze direct cu propriile sale oferte high-end.

Se pare că ar avea sens ca Qualcomm să anunțe acest nou parteneriat și marcă de smartphone-uri de gaming la viitorul Summit tehnic Snapdragon, care va avea loc pe 1 și 2 decembrie.

În acel moment, Qualcomm este așteptat să lanseze Snapdragon 875 SoC, împreună cu o nouă generație de Snapdragon 700 Series SoC de gamă medie. Iar dacă zvonurile sunt corecte, Snapdragon 875 va aduce pentru prima dată un modem 5G integrat în SoC-ul său de vârf.