Regulamentul UE legat de emisiile de carbon dă peste cap planurile Ford

Regulamentul UE legat de emisiile de carbon dă peste cap planurile Ford

Uniunea Europeană încearcă să lupte cu schimbarea climatică, iar acest lucru dă peste cap planurile pe care Ford și le făcuse.

Standardele stricte pentru emisiile de carbon ale Uniunii Europene forțează compania să-și regândească strategia pentru o nouă mașină pe care vrea s-o lanseze. Este vorba despre următoarea generație de Ford Focus RS, pe care compania a anunțat-o în decembrie 2019.

Planul inițail era crearea unui model mild-hybrid, ceea ce înseamnă că ar folosi o baterie și un motor electric pentru a suplimenta puterea și pentru a reduce emisiile. Compania ar fi folosit motorul său de 2.3 litri cu patru cilindri și turbocompresor pentru roțile din față și un motor electric pentru puntea din spate. Totuși, un model mild-hybrid nu ar fi suficient pentru a respecta standardele de emisii impuse de Uniunea Europeană.

Când va lansa noul Ford Focus RS

„Așteptăm ca echipa noastra de ingineri să vină cu o soluție în ceea ce privește sistemul de propulsie, iar acest lucru nu este ușor, având în vedere noile reglementări CO2 pentru noile flote”, spune compania. Cel mai probabil, vom avea parte de un model full-hybrid. Potrivit publicației Autocar, ar putea fi vorba despre același motor de 2.5 litri care va ajunge și pe noul Ford Kuga, model pe care compania îl va lansa în 2020.

Începând cu 2020, UE impune producătorilor de automobile să aibă emisii medii de CO2 sub 95 g CO2 / km în flota lor de vehicule.

Regulile implică o schimbare totală de strategie pentru Ford, inclusiv în ceea ce privește o posibilă dată de lansare. Inițial, lansarea era programată pentru 2020. Acum, cel mai probabil, noul model ar urma să apară în 2022 sau chiar în 2023.

Regulamentul dă bătăi de cap și altor producători de mașini. De exemplu, BMW a anunțat că va renunța la două motoare diesel, ca răspuns la regulamentul mai strict din 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: autocar