Un bărbat din București, împușcat de Poliție: cum s-a ajuns la asta

Un bărbat din București, împușcat de Poliție: cum s-a ajuns la asta

După ce Poliția Română a fost aspru criticată în urmă cu câteva zile pentru că niște agenți nu au făcut uz de armă, tocmai a fost confirmată prima persoană împușcată pe timp de pandemie.

În weekend, a fost detaliat cazul unor polițiști agresați într-un cartier din Hunedoara. Aceștia au plecat de la fața locului într-o ploaie de pietre fără să facă uz de armă. Ei au optat să intre repede în mașină și să solicite intervenția mascaților la fața locului. Două mașini de poliție au fost avariate în acel episod de la pietre, iar o oglindă laterală a fost smulsă.

Un singur foc de armă s-a tras în acel episod, pentru calmarea spiritelor, pe plan vertical. Justițiarii de pe rețelele de socializare au considerat inadmisibilă atitudinea autorităților și și-ar fi dorit mai multe victime cauzate de polițiști. Acestea nu au întârziat să apară, la câteva sute de kilometri distanță.

Pe parcursul nopții, un bărbat a ieșit pe holul unui imobil din Sectorul 1. Era dezbrăcat și amenința vecinii, având asupra sa mai multe obiecte ascuțite. La vederea polițiștilor, individul a devenit agresiv, a lovit un om al legii și a fugit, fiind prins ulterior la un etaj superior al aceluiași imobil, când a fost împușcat în picior, transmite Mediafax.

Polițiștii au fost sesizați pe marginea acestui caz miercuri dimineață, la ora 4:00, printr-un apel la 112, inițiat de o persoană din imobilul situat în sectorul 1. În apel se face referire la un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă. Aceasta se pare că striga pe holul clădiri, amenința locatarii și avea asupra sa mai multe obiecte ascuțite. Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au intervenit la fața locului.

„La vederea polițiștilor , bărbatul a devenit violent și a reușit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior, unde a încercat din nou să lovească și i-a amenințat, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Nu a durat mult până când un echipaj de prim ajutor l-a preluat pe bărbat și l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale. „A fost solicitat un echipaj de prim ajutor. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Bărbatul a decedat la spital. Cadavrul urmează să fie ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, arată sursa citată.

Cercetările pe marginea circumstanțelor în care s-a petrecut evenimentul au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: