Povestea celui care a criticat Fifa 20 și EA Games și acum nu mai e lăsat să se joace

Povestea celui care a criticat Fifa 20 și EA Games și acum nu mai e lăsat să se joace

Fifa 20 este, poate, jocul cu cel mai mare succes din portofoliul gigantului EA Games. Ei bine, unul dintre jucătorii înrăiți, care-și crease un nume în această zonă, a criticat jocul și compania și a fost interzis. Iată cum a fost posibil.

Kurt Fenech e un jucător înrăit de Fifa 20. Participă la turnee online, are video-uri dedicate pe YouTube despre acest subiect și, în principiu, e o persoană extrem de vizibilă în comunitatea creată în jurul jocului de fotbal de la EA Games. E cunoscut în online drept Kurt0411, are 25 de ani și e din Malta.

Gamer-ul are nu mai puțin de 100.000 de abonați pe canalul său de YouTube și atrage în jur de 10.000 de vizionări în timp real la meciurile sale.

Numai că a agitat un pic lucrurile și a ajuns să fie interzis la competițiile online de Fifa 20. Pe de-o parte, el spune că EA Games a abuzat de puterea pe care o are în momentul în care i-a interzis să se mai joace online și i-a banat contul.

De cealaltă parte, compania susține că Fenech a postat mesaje amenințătoare la adresa angajaților gigantului din zona de gaming. S-ar putea ca adevărul să fie undeva la mijloc, dar ce e cert e că tânărul nu mai poate participa la competiții.

Fifa 20, subiect de dispută între tânăr și EA Games

Cum spuneam, e posibil ca adevărul să fie undeva la mijloc. Tânărul în vârstă de 25 de ani se plânge de faptul că EA Games i-a blocat contul și că nu mai poate juca niciun joc al companiei de pe consola sa. El a negat acuzațiile aduse, potrivit cărora ar fi făcut remarci abuzive și a declarat pentru BBC că a crezut că interdicția aplicată de companie este un „abuz de putere”.

Ce a făcut concret gamer-ul? A criticat, în repetate rânduri, EA Games și jocurile FIFA, vorbind despre greșelile de software. Mai mult, i-ar fi pus la zid pe dezvoltatorii jocurilor în videoclipurile sale de pe YouTube.

De cealaltă parte, EA Games spune că are în baza de date mai mult de 10 milioane de jucători și că nimeni nu a fost un critic atât de vocal. Mai mult, compania insistă că este „deschisă în a accpeta feedback și critici constructive”, doar că tânărul ar fi întrecut limita. Mai exact, gigantul susține că nu poate tolera un astfel de „comportament toxic”.

Tânărul în vârstă de 25 de ani ar fi fost avertizat în martie 2019, dar ultimatumul legat de codul de conduită a fost ignorat. Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2019, Kurt Fenech a fost exclus din toate competițiile online, după ce EA a spus că a lansat „alte atacuri împotriva jucătorilor și angajaților EA”.

În urma acestui scandal, pe lângă blocarea contului, videoclipurile tânărului au fost date jos de pe Twitch și YouTube, EA Games invocând faptul că drepturile de autor aparțin companiei.

În replică, gamer-ul susține că-și va continua activitatea online, dar pe alte fluxuri de gaming. Va juca, între altele, Pro Evolution Soccer, un joc produs de Konami, rivală a EA Games.